Evb

Träning förstoppning ur ditt liv

Om du får ditt hjärta och lungor som går, kommer din gut komma igång, alltför. Lär dig vilka övningar är bäst för att lindra förstoppning.

Förstoppning är ett vanligt Digestive problem. Lyckligtvis finns det flera naturliga botemedel, som att äta en kost rik på fibrer och dricka mycket vätska. Framför allt kan utöva vara precis vad du behöver för att lindra din förstoppning om din avföring inte körs på schemat.


Har matsmältningsproblem? Hitta en gastroenterolog nära dig.

"Motion som accelererar din andning och får ditt hjärta att pumpa kan hjälpa till att få allt annat går också," förklarar Sabrena Merrill, MS, av Lawrence, Kansas, en certifierad personlig tränare och taleskvinna för Europeiska rådet om Motion.

Hur kan motion vara en naturlig botemedel mot förstoppning? Enkelt, säger Stephen Bickston, MD, professor i invärtesmedicin och chef för inflammatorisk tarmsjukdom programmet vid Virginia Commonwealth University Health Center i Richmond, Virginia - övning kan tonen och stärka din kolon väggarna. Så, när du kommer igång, kommer din kolon följa efter.

Förstoppning och motion: aerobic aktiviteter ökar blodflödet

Aeroba aktiviteter är förmodligen de bästa övningarna för att lindra förstoppning, säger Dr Bickston. Aerob träning ökar blodflödet till våra organ, och att föra mer blod till mag-tarmkanalen resulterar i starkare intestinal sammandragningar och mer matsmältningsenzymer. Ju starkare sammandragningar och mer dem flöda, desto mer snabbt och enkelt matavfall röra sig genom tjocktarmen och ut ur kroppen. Aerob träning kan inkludera promenader, löpning, simning, cykling, och många andra liknande aktiviteter.

Bickston tillägger att han "känner inte till några studier i den vanliga litteraturen som jämför fördelarna med hjärt övningar kontra statiska övningar såsom tyngdlyftning, för att lindra förstoppning. Tyngdlyftning har sina egna fördelar i form av starkare ben och ett effektivare utnyttjande av kalorier, men något som innebär verklig rörelse är förmodligen bäst i termer av att få tarmen att gå. "

Förstoppning och motion: gå din väg till matsmältningen

En av de bästa valen av motion för förstoppning lättnad är en livlig 10 - till 20-minuters promenad. Göra promenader till en vana genom att ta en promenad efter middagen och före sänggåendet. Om du har ätit en stor måltid, kanske du vill vänta en timme eller så innan du går. När du äter, strömmar blodet till tarmen för att hjälpa dig att smälta maten. Om du tränar direkt efter en måltid, kommer blod att avledas mot ditt hjärta och muskler och bort från matsmältningskanalen.

Om promenader inte tilltalar dig, prova yoga. Yoga Masters tror att vissa yogaställningar och andningsövningar matsmältningen och stärker magmusklerna, vilket bidrar till att lindra förstoppning.

Förstoppning och motion: extrem aktivitet kunde lika extrema obehag

Oavsett övning du väljer, se till att inte överdriva. I själva verket, säger Bickston du inte vill bära träna för långt, eftersom det kan leda till ett annat problem: diarré. "Du har hört om löpare trav? Extrem träning kan orsaka diarré, så alla saker i moderation, ", råder han.

Kom ihåg, är nyckeln till att få din puls att gå, och du kommer att få din matsmältningssystemet kommer också. "Verkligen, varje övning, så länge det inte är för extrema, ökar intestinal sammandragningar och förbättra din matsmältning," Bickston säger.