Evb

Tips för att hantera restless legs syndrome

Det finns en mängd olika självhjälp metoder för att minska de irriterande symptom på restless legs syndrome (RLS). Prova dessa enkla steg.

Restless legs syndrome (RLS) kan påverka mer än 12 miljoner européer. Personer med detta tillstånd känner dig obekväm känsla i benen som kan beskrivas på olika sätt, såsom en brännande känsla eller en smygande känsla av rörelse i benen. Dessa symtom är i allmänhet sämre när folk är i vila eller vid insomnande.

Tre mediciner, ropinirol (Requip), pramipexol (Mirapex), och gabapentin (Horizant), har nyligen godkänt att hjälpa tama försvårande symptom för måttliga till allvarliga fall av restless legs syndrome. Dessa läkemedel, som också används för att behandla Parkinsons sjukdom och epilepsi, kan orsaka en lång lista med biverkningar, inklusive yrsel och yrsel när du står upp från ett viloläge.

Dock är medicinering inte det enda sättet att klara av RLS. Personer med restless legs också kan finna lindring med enkel egenvård metoder och små ändringar i sina rutiner, säger Mark Buchfuhrer, MD, en läkare som specialiserat sig på sömnstörningar i Downey, Kalifornien, och co-författare av restless legs: Coping Med dina sömnlösa nätter.

Enkla förändringar kan hjälpa dig att hantera RLS

Om restless legs syndrome gör dina nätter mindre fredliga, föreslår Dr Buchfuhrer ger dessa strategier ett försök:

Få mer fysisk aktivitet. "En av de saker som verkar hjälpa är måttlig, regelbunden motion," Buchfuhrer säger.

I en ny studie, forskare tilldelas 28 personer med RLS till antingen ett 12-veckors träningsprogram eller en kontrollgrupp utan träning. De i träningsgruppen gick på ett löpband i 30 minuter på en låg till måttlig intensitet och utfört underkroppen styrka-utbildning tre gånger i veckan. På sex veckor hade träningsgruppen signifikant lägre RLS stränghet, som förblev förbättrades i slutet av studien.

Ändra din kost. Vissa patienter har märkt att äta raffinerade kolhydrater verkar försämra deras restless legs syndrome symptom, säger Buchfuhrer. Klippa ut livsmedel såsom glass och andra söta mellanmål kan hjälpa tillståndet. Koffein och alkohol också tenderar att utlösa restless legs, säger han. Minska eller avbryta din alkoholkonsumtion, och om du måste konsumera koffeinhaltiga drycker, såsom läsk och kaffe, bara göra så tidigt på dagen.

Tänk järntillskott Personer med låga nivåer av ferritin -. Den viktigaste lagringsenheten för järn i kroppen - tenderar att ha svårt RLS. "Vi rekommenderar att alla med RLS har sin serumferritinnivån [kontrolleras]," Buchfuhrer säger. Detta test är ett särskilt känsligt sätt att ta reda på om du har lågt järn.

Om din serumferritinnivån är låg, kan järntillskott vara till hjälp för RLS. Du kan också få mer järn i din kost genom att äta livsmedel som nötkött, bönor, och berikade spannmål.

Håll dig upptagen. Eftersom RLS symtom tenderar att vara värre på kvällarna och när du är stillasittande, planerar fler aktiviteter senare på dagen, föreslår Buchfuhrer. Spela in dina TV-program och titta på dem tidigare i dag, tillsammans med att göra smärre sysslor som att betala räkningar. Spara din storstädning och tvätt att göra senare under dagen så att du kommer att flytta runt när dina symtom bli mer aktiv.

Håll ditt sinne aktiv. Om du sitter under en lång tid, som på en flygning, fokusera din uppmärksamhet på en bok, pussel, eller spel, föreslår Buchfuhrer. Vistas engagerad mentalt kan minska symtomen i dessa situationer.

Nå ut. Gör kontakt med nätet RLS stödgrupper, uppmanar Todd Foltz, i Kansas City, Mo, ​​som har haft RLS sedan barndomen. Foltz bygger till stor del på medicinering idag för befrielse från sina kroniska symptom, men han använder fortfarande varma bad, stretching och motion som en del av sin behandlingsregim. Genom att få kontakt med andra människor med sjukdomen, kan du plocka upp ytterligare självhjälp pekare, samt få lite tröst i att veta att andra är att hitta sätt att hantera RLS.

    Arbeta tillsammans med din läkare, kan dessa enkla förändringar lindra frustrationen av restless legs.