Evb

Tidiga tecken på graviditet

Kan inte vänta med att ta reda på om du är gravid? dessa första symptomen på graviditet kan ledtråd dig om den stora nyheten ännu tidigare än du tror.

När du är TTC ( försöker bli gravid ), ger varje månad samma parti frågor: Har vi träffade barnet jackpotten? Är dessa kramper, som uppblåsthet, som ömma bröst tidiga tecken på graviditet - eller bara tecken på att det är dags för din månatliga tampong springa? Det bästa sättet att bekräfta att du har ett barn ombord är att ta ett graviditetstest (helst en digital en, eftersom de erbjuder mer tillförlitliga resultat tidigare). Men medan du väntar, kolla in dessa tidig graviditet symptom. Ingen är graviditet ett positivt bevis, men de kan erbjuda spännande (om det ibland förvirrande) ledtrådar.

De första tecknen på graviditet

Redan tidigt, inte stannar din kropp inte mamma på om du är på väg att bli en mamma. Dessa befruktning ledtrådar kan släppa in dig på den glada hemligheten innan graviditetstest ger dig avläsning av dina drömmar. Tänk på att de flesta tidig graviditet symptom kan vara ganska lik de månatliga PMS-symptom (? Moder Naturs pervers humor på jobbet), vilket innebär att du definitivt behöver det HPT för bekräftelse:

  • Anbud, svullna eller smärtsamma bröst. Är dina bröst skriker "Titta, men inte röra!"? Pirrig, öm, full-känsla, öm, med smärtsamt-to-the-touch bröst och bröstvårtor är ofta en av de första symptomen på graviditet (men naturligtvis kan de också komma med på PMS rida, alltför). Skulden för smärtan ligger med hormonerna östrogen och progesteron som börjar sin övertid förskjutningar i baby-iordningställande avdelning. När allt, det finns bara nio månader kvar innan dessa bröst kommer att behöva producera mjölk för att mata din hungriga nyfödda.
  • Mörkare vårtgårdar. Medan andra bröst förändringar kan också signalera att mensen är på väg, är detta symtom ganska mycket ägs av graviditeten. Tidig graviditet hormoner kan orsaka areolas till mörkare i färgen och ökar i diameter ganska snart efter spermier och ägg krok. Dessutom kan de små knölar på areolas som du kanske aldrig har sett förut (de ser ut som gåshud men är faktiskt oljeproducerande körtlar att smörja dina bröstvårtor) bli mer uttalade och öka i storlek.
  • Trötthet. Ytterligare en av de tidiga symtom på graviditet är ren utmattning. Tröghet. Sömnighet. Den överväldigande lust att krypa upp i soffan och stanna där hela dagen - eller aldrig att komma ut från under täcket alls. Anledningen din get-up-and-go har fått upp-och-borta? Det är dessa graviditetshormoner på jobbet igen, spilla massor av energi för att bygga moderkakan - det livsuppehållande systemet för din bebis. Vissa kvinnor tycker att de också drar med PMS, men gör detta symtom en tuff en att ringa.
  • Illamående. Queasiness är ett tecken på graviditet som kan underteckna på tidigt, även om det förmodligen inte kommer att slå sin topp för några veckor åtminstone. Denna gnagande illamående - som snart kan åtföljas av kräkningar - är officiellt känd som graviditetsillamående, men alla som lidit med det vet att det är misnamed (det kan slå morgon, middag eller kväll). Hormoner är till stor del att skylla för att göra dig grön-runt-gälarna, men inte alla nya mamma-till-vara upplevelser graviditetsillamående.
  • Ökad luktsinne. Har du varit sniffa runt som en polishund sistone? En ökad känsla av lukt - som kan göra även lindriga eller tidigare favorit dofter luktar starkt och oattraktiv - kan visas tidigt på graviditeten scenen. Återigen (du kommer att göra detta en hel del), kan du tacka din graviditet hormoner för din känsligare sniffer. Lukt graviditet, men fortsätter att komma upp negativt på dessa HPTs? Dessa PMS hormoner kan också sätta näsan på högre än vanligt alert.
  • Spotting. Lätt spotting (aka implantation blödning) innan du förväntar din menstruation (cirka fem till 10 dagar efter befruktningen) kan vara ett tecken på tidig graviditet. Denna blödning uppstår när den nybildade embryot (aka, ditt barn!) Burrows in i livmoderslemhinnan, ger sig hemma under de kommande nio månaderna. Tänk dock att endast 20 procent av nyligen gravida kvinnor kommer att märka den milda, ljusa fläckar - de övriga 80 procent kommer att behöva leta efter andra tidig graviditet ledtrådar.
  • Frekvent urinering. Mig behöver kissa... igen? Denna nya gotta-go känsla beror på graviditeten hormonet hCG, vilket ökar blodflödet till njurarna, hjälpa dem att mer effektivt befria kroppen av vätska avfall (du kommer att kissa för två, trots allt). Peeing upp en storm, men du är inte gravid? Kontrollera med läkare för att se om du kanske har en UVI (speciellt det brinner eller ont när du kissar).
  • . Uppblåsthet Är det graviditet svälla - eller pre-period svälla? Det är frågan, och det är inte en lätt fråga att besvara (Hursomhelst kommer du ha svårt att knäppa dina skinny jeans). Även om du väntar, är det för tidigt att tillskriva din svälla lite mage till bebisen (som fortfarande knappt storleken av ett sesamfrö på denna punkt) - skyller istället på hormonet progesteron. Bland många andra baby-göra jobben, hjälper progesteron bromsa matsmältningen, vilket gör att näringsämnen från maten du äter mer tid att komma in i blodomloppet och nå din baby-till-vara. Nackdelen? Det tillåter gas att hänga i dina tarmar längre.