Evb

Survival Tips för föräldrar till barn med ADHD

Föräldraskap ett barn med ADHD kan vara stressande. Dessa överlevnad tips kan hjälpa dig att hantera, även på de svåraste dagarna.

En annan morgon, en annan scen: kommer ditt barn med Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) inte borsta tänderna, klä på, eller äta sin frukost, och skolbussen kommer i 15 minuter. Ditt möte börjar om en timme, och du har en 30-minuters pendla.

Det är en underdrift att säga att, ibland, kan livet vara en utmaning när man har ett barn med ADHD. Ovanpå detta, föräldrar skylla sig ofta för sina barns impulsiva, aggressiva beteenden.

I stressen för tillfället, kan det vara lätt att överreagera, men surra ut på ditt barn eller skylla dig själv hjälper ingen, säger Billi Bittan, PhD, en ADHD coach och terapeut i privat praktik i Tarzana, Calif Föräldrar måste ta hand om sig själva först för att kunna hjälpa ett barn med ADHD. "Precis som flygvärdinnan säger: Sätt syrgasmasken på dig själv först och sedan hjälpa ditt barn," Bittan råder.

7 överlevnad tips som hjälper dig att hantera

Här är hur du kan hjälpa dig hantera, även på de svåraste dagarna:

  1. Lär dig så mycket du kan om ADHD. Ju mer du vet om ADHD, desto bättre kan du hantera ditt barns beteende och hjälpa henne att lyckas i livet. Du kommer att känna rätt om du vet vad du ska göra i olika situationer, särskilt när barnet agerar ut. Resurser finns i överflöd på Internet och i bokhandeln. Skriv ner dina frågor och ta dem till ditt barns nästa läkare eller kurator utnämningen.
  2. Tror inte du behöver göra det ensam. Söka professionell hjälp, särskilt om du känner dig deprimerad och frustrerad eller utmattad av ditt föräldraskap ansvar. Gå med i en stödgrupp för föräldrar till barn med ADHD. Utbyta idéer och lyssna på andra som står inför liknande problem kan vara mycket hjälpsamma och lugnande. Om du inte har en stödgrupp i ditt område, tycker om att starta en eller gå en på nätet.
  3. Håll dig lugn. Kom ihåg att även om du har svårt att kontrollera ditt barns beteende, kan du fortfarande styra din egen. Komma frustrerad och arg när ditt barn inte lyssnar eller är glömsk kommer inte att hjälpa. Det kommer förmodligen bara göra saken värre. Du är ditt barns förebild, Bittan säger, så agera på det sätt som du vill att hon ska agera.
  4. Schemalägg "mig" tid. Du måste vara uppmärksam på din hälsa, både fysiskt och psykiskt, för att bättre kunna ta hand om ditt barn. Du kan inte ta hand om ditt barn om du är sjuk, säger Bittan. Ta dig tid varje dag för att göra en favorit aktivitet, oavsett om det är att läsa en bok, göra yoga, eller pratar i telefon. Ät rätt, motion, och hantera din stress.
  5. Fokusera på det positiva. Gör en lista över alla de saker som är positiva, värdefulla och unika om din son eller dotter. Ju mer du tror att ditt barn kan lära sig och lyckas, desto mer sannolikt blir det att hända. Tänk på denna lista varje morgon när du vaknar, och du kommer att börja dagen med ett leende.
  6. Ha realistiska förväntningar Om du ställer höga förväntningar på att ditt barn inte kommer att kunna uppnå, du ställer honom -. Och dig själv - för misslyckande. "Du skulle inte be ett barn i en rullstol för att klättra upp för trapporna till sitt rum," säger Bittan. Känn ditt barns begränsningar och förvänta dig inte det omöjliga. "Du kan höja ribban", säger hon, "men gör det långsamt och se till att fira de framsteg ditt barn gör på vägen tillsammans."
  7. Förenkla ditt liv. Som förälder till ett barn med ADHD, du automatiskt få en hel del på din tallrik. Stämmer inte att ta på sig mer utanför tullarna än du kan hantera. Om du begränsar dina åtaganden, kommer du inte känna så härjade och kommer att bättre kunna koncentrera sig på vad som är viktigt för ditt barn.

Medan föräldraskap ett barn med ADHD kan vara stressigt, med fokus på det positiva, att söka stöd från andra, och ta hand om dig själv kan göra ditt jobb lättare och mer givande.