Evb

Stödgrupper för celiaki

Ansluta med andra människor som har celiaki kan hjälpa dig att hålla en glutenfri diet.

När du står i mitten av en livsmedelsbutik full av mat som kan göra dig sjuk, är det lätt att känna sig överväldigad och ensam.

Efter en glutenfri kost är svårt eftersom gluten är i så många livsmedel. Det är därför det är viktigt att söka stöd från andra med celiaki. Du kommer inte bara att känna sig mindre ensamma, men du kommer att vara mer benägna att hålla sig till en glutenfri diet.

Varför celiaki stödgrupper är så viktigt

Den enda behandlingen för celiaki är att helt eliminera gluten ur kosten. Dock visade en ny studie att så många som 55 procent av personer med celiaki inte följa en strikt glutenfri kost. Och om du fuskar på din diet, du är inte bara riskera mår dåligt, men du är också att sätta dig själv i riskzonen för en rad komplikationer, bland annat infertilitet, låg bentäthet, vissa cancerformer och andra sjukdomar.

Ett av de bästa sätten att hålla sig till en glutenfri kost är att bli medlem i en stödgrupp, säger Alice Bast, ordförande för Nationella stiftelsen för Celiac medvetenhet i Ambler, Penn.

Många stödgrupper ger information om celiaki som din läkare inte ger dig, och du kommer att vara omgiven av människor som kan guida dig genom att leva med celiaki.

"Din stödgrupp blir din livlina", säger Bast, som har tillbringat många år går till glutenintoleranta grupper sjukdomservice och organisera dem i olika delar av landet. "Vi vill tänka hälsa och inte sjukdom. Vi vill tänka positivt och, "jag kan göra det här, '" säger hon.

Celiaki stödgrupper: hitta en som är rätt för dig

Vare sig du letar efter i-person eller online-support, här är några tips för att hitta en celiaki grupp sjukdom stöd som passar dina behov.

  • Börja på ditt lokala sjukhus. Kontrollera med ett sjukhus i ditt område är ett bra ställe att börja, säger Bast.
  • Få hjälp från en organisation. Nationella organisationer för personer med celiaki kan hjälpa till att sätta dig i kontakt med grupper i ditt område. Prova den nationella stiftelsen för celiaki medvetenhet, den diagnosen celiaki, är du sannolikt att ha en massa frågor. En stödgrupp kan hjälpa. Och som du blir mer bekväm på en glutenfri diet, kommer att fortsätta att gå till stödgrupper förstärka fördelarna med återstående glutenfri och ger dig en chans att hjälpa andra.