Evb

Psoriasis mode råd

Style guru Tim Gunn ger expertråd om dressing och känner dig säker med psoriasis.

Ja, du kan ha psoriasis och fortfarande klä sig moderiktigt. Du behöver bara vara strategiskt om du väljer din garderob.

Tim Gunn, mode mentor till kläder designers på tv Project Runway, vet detta med egna ögon. Hans syster har psoriasis, och han har hjälpt henne, och andra med psoriasis, att klä sig bekvämt och trendigt, även om deras psoriasis blossar.

Gunn, som är en del av en nationell psoriasis informationskampanj kallad adressering Psoriasis ™, säger att hans första råd för personer med psoriasis är att träffa en läkare. Han känner många människor med psoriasis och säger, "Jag har funnit det intressant hur olika allas erfarenheter kan vara - hur mycket deras psoriasis kan förändras och varierar beroende på vad som händer med deras tillstånd. Så ett viktigt budskap är: Gå till en hudläkare och göra allt du kan för att hantera din sjukdom eftersom risken är att du kan hantera det med framgång, i vilket fall ditt mode och utformar alternativ kommer att vara mycket mer öppet. Du kommer i princip att kunna göra någonting. "

Kläder för psoriasis: snygga strategier

Du kanske fortfarande har dagar när din psoriasis blossar och dressing kan vara mer utmanande. Här är Gunns mode råd för när du vill täcka upp psoriasis:

  • Välj tyger som andas. "Textilier som kan andas är viktigt så att du inte stänger av din kroppsvärme eller din svett", säger Gunn. Bomull är i allmänhet den mest andas typ av tyg. Syntetiska tyger andas inte lika mycket som bomull och kan hålla sig till dina skador, gör dig obekväm.
  • Välj ljusare färger. Detta gäller särskilt om du är orolig flingor från hårbotten visning. Som regel ljusare färger döljer flingor bättre än mörka färger. Mindre mönster också kan kamouflera psoriasis flingor. "Ett tryck som har både ljusa och mörka färger - en klänning eller en topp - verkligen kan mildra effekterna av den flagnande," Gunn säger.
  • Undvik röda och rosa. Psoriasis lesioner är röda eller rosa, så du vill undvika tyger och smink i dessa nyanser, som kan framhäva psoriasis.
  • Bära rätt underkläder. "Jag vill verkligen lovorda underkläder," Gunn säger på fullt allvar. "Om du behandlar dina plack med aktuella salvor och du är orolig för färgning dina kläder, kan ett underplagg verkligen vara din bästa vän. Det kommer att absorbera det. "Underkläder också ger dig mer frihet och flexibilitet eftersom de sätter en barriär mellan huden och kläderna, och du kan bära så många olika typer av kläder över dem. "Och det finns så många underbara nya objekt - kallas shapewear - som verkligen kan täcka dig från halsen till anklarna, om nödvändigt," Gunn tillägger. Idag, underkläder kommer i mycket ventilerande textilier som kan sträcka, så att de är bekväma och förlåtande.
  • Prova på olika tyger för att se hur de mår. Naturmaterial såsom bomull eller silke tenderar att vara mjukare och mer andas, men vissa typer av silke kanske inte fungerar bra för dig. Linne är också en naturlig tyg, men vissa vävar kan klia, liksom ull. Försöker på ett klädesplagg innan du köper det är det bästa sättet att berätta hur bekvämt det kommer att bli.
  • Välj objekt som täcker psoriasis skalor. Många människor känner sig mer bekväma om de täcker deras psoriasis så att de inte behöver förklara varför deras hud ser ut som den gör, så justera ärm längder eller byxa längder, föreslår Gunn.

Det andra alternativet är att ha förtroende för en viss kvinna Gunn vet vem som har psoriasis. "Hon hade väldigt tydliga psoriasis utbrott på hennes rygg och armar, och hon var klädd i en axelbandslös klänning med krok eller skurk," berättar han. "Hon hade en attityd att" folk måste acceptera mig för den jag är och det villkoret att jag har, och det är det. " På grund av hennes förtroende hon gjorde det och skulle göra det igen. "

Slutligen, Gunn säger, vad du än väljer, kommer du att må bättre om ditt utseende om du bär kläder som du verkligen gillar och må bra i. Det finns ingen anledning till varför du inte kan vara fashion-forward bara för att du har psoriasis och, i Tim Gunn favorit ord, "få det att fungera."