Evb

Navigera genom skolan kotterier

Skolan kotterier kan vända en tonåring forna vänner till främlingar (eller ännu värre, fiender). Så här diskutera kotterier med dina barn och lär dem att värdera vänlighet och respekt.

Medan många tweens och tonåringar har en tätt sammansvetsad grupp av kompisar, kan skolan gäng passera linjen från stödjande till mobbning i ett ögonblick. Istället för bindning över ett gemensamt intresse eller orsak, medlemmar av klickarna ansluta genom att utesluta andra. Medan en grupp vänner är en demokrati, är ett gäng en monarki, med en eller två bidrottningar (eller kingpins) dominerar resten av gruppen.

School klickarna också tenderar att vara instabila, säger Los Angeles psykoterapeut Mike Dow, PsyD. "Så när en klick regel överträds, såsom att bära" fel "kläder eller dejta någon från" fel "publik, är en person mer sannolikt att möta avslag," säger Dr Dow.

Flickor är särskilt sårbara för clique-relaterade problem. Deras skola kotterier tenderar att vara mer exklusiva än pojkars grupper, och medlemmarna kan slå på varandra när de jockey för position, säger Cheryl Dellasega, PhD, professor i humaniora vid College of Medicine vid Pennsylvania State University och författare till Flicka Krig och Mean Girls Grown Up. När flickorna avvisa någon i gruppen - ofta över något så liten som ett missat samtal - deras metoder för hämnd är mer sårande än pojkar är. Pojkar kan skada varandra fysiskt, men kommer snart att förlåta och glömma något som började kampen. Flickor kan sprida rykten och skyr offret, samt svarvning andra mot henne.

Med tanke på dessa risker, varför skulle barn vill gå i skolan gäng? Först verkar medlemskap för att få sina privilegier. "Acceptans och uppmärksamhet hjälpa tonåringar att må bra", säger Dow. "Deras utveckla självkänsla medel de behöver för att hitta de saker som skapar sin identitet. "I den här åldern, det är normalt för barn att dra bort från föräldrarna och söka bolaget och godkännande av sina kamrater istället. Plus, säger Dr Dellasega, att vara i en klick är ett sätt att reklam som "inte bara du har vänner, du har speciella vänner som är bättre än alla andra."

Prata med ditt barn om skolan kotterier

Även om du inte kan skugga ditt barn i skolan för att säkerställa att hon inte deltar i en grym klick, kan du hjälpa henne utveckla positiva sociala och emotionella färdigheter - och en förståelse för varför och hur man kan söka vänligare grupper.

  • Modell vänlighet och respekt. "Stänga av" gör som jag säger, inte som jag gör "-mentalitet är ett bra ställe att börja, eftersom detta kommer att hjälpa din tonåring tror och litar på dig", säger Dow.
  • Var öppen och nonjudgmental. Ställ frågor som: "Vad tror du denna konkurrenskraft handlar om?" Eller "Hur känner du när dina vänner slåss?"
  • Förstärk gott uppförande. Märker när din tonåring gör något slag för en vän och kom ihåg att berömma ditt barn för det.
  • Bygga självkänsla. Erkänn din tonåring bästa egenskaper och fira dem.
  • Hjälp henne vidga nätet. Exponera din tonåring att kamrater utanför skolan genom lokalt baserade fritidsaktiviteter, religiösa organisationer, även en deltid jobb. Ännu bättre, uppmuntra henne att fullfölja ledande positioner inom dessa grupper (och skolbaserade aktiviteter också). Att arbeta för en sak hjälper mata henne behöver utveckla en självkänsla och syfte.

Återgå till back-to-school för tonåringar och tweens