Evb

De 411 på mobiltelefon användning och tonåringar

Vilka riktlinjer bör tillämpas när det gäller att ge tweens eller tonåringar sin egen mobiltelefon? Här är några bra grundregler att tänka på.

Familjelivet har alltid förändrats med den utbredda användningen av mobiltelefon. Enligt en färsk Pew Research Center rapport, 89 procent av europeiska familjer äger flera mobiltelefoner, och 57 procent av barn i åldrarna 7 och 17 i dessa familjer har sina egna. En Nielsen studie fann att 35 procent av barnen i åldrarna 8 och 12 redan ägde en mobiltelefon. Men innan du ger din tween eller teen mobiltelefon de har tigger om, ställa några grundregler och tänka på några grundläggande säkerhetsåtgärder.

En mobiltelefon för dina tonåringar, tweens, eller ungdomar?

"Rätt ålder för att ge en telefon till ett barn beror på omständigheterna," säger Richard Gallagher, PhD, biträdande professor i barn-och ungdomspsykiatri vid New York University Medical Center i New York. "Du kan göra mobiltelefoner lämpliga genom att bara vissa telefonnummer att accepteras för yngre barn. Och om det är ett litet barn, då telefonen ska vara för nödsituationer endast."

Mobiltelefoner kan köpas med alla typer av föräldrakontroll, inklusive blockering Internet eller text kapacitet meddelandefunktioner. Föräldrar kan också använda planer som har fastställts, förbetalda minuter, vilket begränsar telefon tid. Barnen får då lära sig att budgetera den tiden.

Cell block: sätta tidsgränser för prat och textning

Dr Gallagher säger föräldrarna bör fastställa särskilda riktlinjer för användning av tonåringar. "Föräldrar måste inse att barnen kan hålla på med överanvändning och problematisk användning. Föräldrar måste ange riktlinjerna före 16 års ålder," säger han. "Låt dem ha den tillgänglig från den tid de är borta från hemmet, men kl 7, berätta för dem" Nu har du en hemtelefon om du behöver det, "och då måste de stänga av mobiltelefonen."

Du vill sätta gränser för textmeddelanden, även låta dem veta när och var textning är OK. "Barnen ska riktas till inte använda telefoner i skolan," Gallagher säger. "Men i gymnasiet, de har en mycket självständig tid. Föräldrar kan och bör kontrollera om detta. De bör se hur ofta och vid vilka tider deras barn textning. Om de är textning på 10 och det är dags för matematik klass, föräldrar bör fråga sig varför de var textning på den tiden. " Mobiltelefon räkningar kan vara notoriskt lång men komplett, så att du kan se varje minut av tiden telefonen var i bruk och antalet kallas det eller mottagits.

Mobiltelefon-och nackdelar

Liksom många högteknologiska enheter, har mobiltelefoner revolutionerat vårt sätt att kommunicera. Men de utgör också vissa risker, vilket är varför du, som förälder, måste upprätthålla en viss grad av kontroll.

Proffsen:

  • Mobiltelefoner gör att du kan hålla kontakten. Som en övervakningsenhet, mobiltelefoner hjälpa föräldrar att hålla koll på sina tonåringar, och är bekvämt för upptagna familjer som behöver hålla kontakten om efter skolan pickup gånger och oväntade förändringar i planerna.
  • Mobiltelefoner erbjuder omedelbar åtkomst. De fungerar som ett ovärderligt kommunikationsverktyg i en nödsituation, och känna din tonåring föraren har en mobiltelefon (och billaddare) i händelse av olycka eller nödsituation kan ge dig sinnesfrid.

Nackdelar:

  • Mobiltelefon tillgång är som internet. Enligt New York University Child Study Center, föräldrar behöver veta att dagens mobiltelefon, och de högteknologiska "smarta telefoner" i synnerhet, är som små datorer, med samma tillgång till Internet, spel, musik och videor. Du kommer att vilja övervaka användningen ungefär samma sätt du övervaka dina barn på datorn.
  • Mobiltelefoner kan "hjälpa och underblåsa" tvivelaktig verksamhet. Också, tyvärr, mobiltelefoner lämpar sig för en mängd olika tvivelaktig användning, från fusk på prov att mobbning andra barn och köpa droger. Flickvänner och pojkvänner kan frestas att dela tvivelaktiga eller sexuella bilder också.

Mobiltelefon spelregler för tonåringar

Förutom att helt enkelt övervaka ditt barns användning av en mobiltelefon, här är några idéer för att upprätthålla kontroll med tonåringar:

  • Absolut ingen mobiltelefon under körning. Tonåringar bör veta att om det är en nödsituation när de är i en bil, bör de dra över och parkera på en säker plats innan plocka upp telefonen.
  • Upprätta och hålla sig till särskilda regler om hur det ska användas, inklusive tidsfrister.
  • Inkludera din tonåring i mobilräkning övervakning och betalningar. Spåra och diskutera användning och se till att din tonåring bidrar till att kostnaderna på något sätt.
  • Håll koll på ditt barns telefon kontaktlista för att vara säker på att han inte kommunicerar via tal eller text med någon du inte känner till eller godkänner.
  • Teach etikett mobiltelefon. Dessa grundläggande regler ingår stänga telefoner där ringarna kommer att störa andra och undvika privata eller högljudda samtal i närheten av andra.

Upprätta dessa regler tidigt och dina barn kommer att lära sig att använda sina mobiltelefoner klokt och säkert.