Evb

Med hjälp av en topikal gel för att lindra artrit smärta

En topikal gel eller kräm är ett vanligt val för befrielse från artros ledvärk och stelhet. Ta reda på hur väl dessa produkter verkligen fungerar och om det finns några biverkningar.

Som ett alternativ eller ett komplement till peroral medicinering, många människor tycker om att nå för en topikal gel, kräm eller salva i ett försök att lindra smärtan av artros i sina ömma, stela leder. Men hur svår artros smärta kommer förmodligen avgöra hur mycket lättnad som du kan förvänta dig från en topikal gel och om det kommer att fungera lika bra som att ta ett oralt läkemedel.

Innan shopping för en topikal gel för att ge viss lättnad från din artros smärta, börja med att förstå hur den här produkten fungerar och vilka ingredienser som tenderar att vara mest effektiva.

Aktuella geler: ingredienser och förmåner

Det finns flera typer av utvärtes geler för smärtlindring:

  • . Capsaicin grädde Capsaicin krämer innehåller ingredienser av chilipeppar, forskning har visat att capsaicin ger effektiv smärtlindring för mild artros smärta. Capsaicin fungerar mot kemiska sändare i nerverna i huden som talar om för hjärnan att det finns smärta i leden. Varumärken inkluderar Theragen och Zostrix.
  • Salicylat preparat. Krämer som Bengay Artrit och Aspercreme hämmar aktiviteten av kemikalier som kallas prostaglandiner, som påverkar smärta och inflammation. Dessa har dock inte visat sig vara effektiva för att hantera artros smärta i forskningsstudier.
  • Counterirritant krämer eller geler. Andra topikal gel alternativ inkluderar counterirritants, inklusive ingredienser som eukalyptus, kamfer, och vintergröna olja. Dessa ämnen irriterar milt nervändar, vilket i sin tur distrahera hjärnan från märker smärta i leden. Dessa ämnen, särskilt kamfer, kan blandas med glukosamin och kondroitin i en topisk gel, och har visat sig erbjuda effektiv smärtlindring för artros.

Ett tillägg till orala läkemedel

Oftast är en topisk gel används i kombination med - inte i stället för - orala läkemedel för artros smärtlindring. Detta beror på att topikal gel behandlingar är begränsade i vad de kan göra. En topikal gel kan minimera eller dölja smärtan, men det gör faktiskt inte behandla artros tillstånd eller minska inflammation.

Orala läkemedel för artros, liksom icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), som faktiskt bidrar till att minska svullnad och inflammation av artros, vilket orsakar smärta och stelhet. NSAID tackla faktiskt problemet, inte bara symptomen. Tyvärr kan de ha biverkningar, allt från obehagliga till farliga, kan det göra att du vill begränsa deras användning.

Aktuella geler: hanterbara biverkningar

Utöver det faktum att effektiviteten av en topikal gel kan variera, kan det finnas några biverkningar av att använda det också.

  • . Svidande hud capsaicin krämer kan orsaka en brännande eller stickande känsla på huden - samma capsaicin är källan till "värme" när du äter en chile peppar. Dessa symtom försvinner vanligen ganska snabbt och inte orsakar långvariga skador.
  • Burns. Allvarliga brännskador på huden kan uppstå om en topisk gel används tillsammans med värme terapi. Det är mycket viktigt att aldrig hetta upp hud som har behandlats med en topisk gel för att förhindra detta smärtsamma sidoeffekt.

Aktuella geler: Att göra rätt val

I allmänhet utvärtes geler verkar fungera bäst på artros smärta som är mild snarare än svår, och i samband med NSAID eller andra orala läkemedel.

Tala alltid med din läkare innan du försöker en topikal gel, och försöka lista ut tillsammans vilken som är mest sannolikt att vara effektiv mot din artros smärta. Tänk på svårighetsgraden av smärta, och även vilken påvekas.