Evb

Humor terapi och cancer

Skratt med humor terapi är ett bra sätt för patienter att hantera stress av cancer och dess behandlingar.

Goda tider, bra humor och skratt brukar inte komma att tänka på när du arbetar med cancer. Men som med allt i livet, en positiv syn och ett gott skratt kan hjälpa dig hantera stressorer som cancer.

Humor terapi: det är inget skämt

Cancer humor terapi innebär att man använder humor, skratt, skämt, och all-around roliga grejer för att lindra stress och smärta. Det är en verklig kompletterande cancerbehandling som ofta används som tillägg till cancerbehandling och kan vara så enkelt som att titta på en sitcom eller en favorit screwball komedi. Målen för cancer humor terapi är att:

  • Boost humör
  • Uppmuntra avkoppling
  • Minska stressen
  • Förbättra livskvaliteten

Även humor terapi inte förbättrar cancerresultat, kan det hjälpa dig att bättre hantera smärta, ger dig en bättre känsla av välbefinnande, och ger ett välkommet avbrott från allvaret i cancer och dess behandlingar.

En studie fann att skratt faktiskt kan förbättra immunförsvaret, vilket är viktigt för cancerpatienter slåss sjukdomen och försöker läka sina kroppar under cancerbehandling. Stress är en definitiv nackdel för fysisk och psykisk hälsa, och massor av skratt är ett bra sätt att bekämpa den.

Humor terapi: En patient strategi

Det finns inte mycket som är roligt om cancer, så när du hittar något som är, du förtjänar att ha ett gott skratt om det.

Brenda Scruggs, 53, en lärare från Frankfort, Kentucky, har funnit humor i delar av hennes bröstcancer behandling och återvinning.

En vanlig bieffekt av kemoterapi hon erhöll var tänkt att vara diarré. Dock var först Scruggs upplever förstoppning så illa, säger hon att hon bad för vad hennes hälsa vårdteam hade lovat var säker på att komma: diarré som skulle strejka. Visst nog, gjorde det - medan hon flyger hem till Kentucky från vårdcentralen i Texas där hon får behandling.

"Av alla tider för detta för att slå mig," Scruggs säger, skrattar om hennes nöd badrummet körs på planet. Ändå var hon tacksam för lindring - och hon uppskattade de komiska aspekter av upplevelsen. Hon delade sin toalett oroligheterna på hennes blogg, så att hennes vänner kunde läsa och dela på både hennes elände och hennes skratt.

Scruggs är ett glatt, klädstil, och optimistisk människa - du kan inte lära mellersta och gymnasiet matte för mer än 30 år utan ett gott sinne för humor. Så det gjorde bara meningen att hon ansökte om att samma positiva attityd och humor till sin cancerbehandling och återhämtning också.

"Att hålla en positiv attityd genom det hela har varit en stor del av min behandling - jag vet att det har," Scruggs säger. Och att vara optimistisk och skrattar om situationer sätter andra till mods också, eftersom inte alla vet hur man ska reagera och reagera på cancer.

Scruggs använder sin blogg för att hålla vänner, familj och nära och kära uppdaterade på hennes behandling och framsteg, och att spela in det roliga delarna också. Hon skriver inte bara om hennes anfall av gastrointestinal distress, men också om sina resor mellan Texas och Kentucky och rakning hennes huvud månader innan hon behövde - sportsliga skallig look långt innan hennes kropp var redo att genomgå en omgång cellgifter.

Skratt kommer inte att hjälpa din kropp att bli av med cancer, men när det kommer till välbehövlig stress och ett humör booster under rättegångarna mot cancer, är skratt säkerligen den bästa medicinen.