Evb

Hjärta - vänlig övning råd

Utövar regelbundet är inte bara bra för din midja - det är också en av de bästa sakerna du kan göra för ditt hjärta.

En stillasittande livsstil är en av de riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdom, så blir bara lite mer aktiv kan minska din risk hjärtsjukdom och öka din livslängd. Om du är orolig att du är alltför ur form för att komma igång, inte vara. "Det är farligare att förbli stillasittande än att starta ett träningsprogram," säger Barry A. Franklin, PhD, chef för hjärt rehabiliteringsprogram och laboratorier motion vid William Beaumont Hospital i Royal Oak, Michigan

Tror inte dock att du måste bli en maratonlöpare att se sådana förmåner. "Små ökningar i kondition genom korta anfall av motion kan leda till betydande förbättringar i hälsan hos ditt hjärta, "Franklin berättar att fysiskt aktiva individer upplever upp till en 50 procent minskning av kardiovaskulära händelser, såsom en hjärtattack.

Men vad för slags träning är bäst? Experter säger att du behöver två typer: aerob träning och styrketräning.

Aerob träning för hjärthälsa

Även aerob träning kan innehålla cykling, simning, jogging, och aerobic klasser, kan promenader vara en av de bästa aktiviteter. Det beror på att du kan göra det var som helst, och du behöver lite utrustning utanför ett par bra skor.

Plus, Franklin säger, många studier har funnit att promenader ger enorma hjärt fördelar. Det hjälper människor att förbättra sin kondition och uthållighet kapacitet, och det bränner kalorier till stöd i viktminskning. Promenader kan sänka ditt blodtryck, förbättra dina kolesterolvärden och kroppens förmåga att hantera glukos eller socker, och minska risken för diabetes.

Sikta på att göra 30 minuter av måttlig intensitet motion minst fem dagar i veckan, eller 20 minuter av intensiv aktivitet tre gånger i veckan. Franklin definierar måttlig intensitet motion som motsvarar en rask promenad, så om du har någonstans att gå, medan intensiv motion är ännu snabbare promenader. Om du börjar ett träningsprogram, bara undvika att göra kraftig aktivitet tills du har tränat i några månader. Samma sak gäller för människor med hjärtproblem: Om du inte har din läkare är okej, stick med måttlig intensitet regimer.

Om 30 minuter låter alltför skrämmande i början, kan du få samma fördelar genom att göra tre 10-minuters matcher varje dag. Till exempel kanske du går din hund i 10 minuter på morgonen, ta en 10-minuters promenad på lunchen, och gå i ytterligare 10 minuter efter middagen.

Sedan, schemalägga tid för styrketräning, vilket kommer att komplettera - men inte ersätta - den aeroba delen av ditt träningsprogram.

Styrketräning för hjärthälsa

Styrketräning ökar muskelstyrka och uthållighet, hjälper kroppen hantera blodsocker, sänker blodtrycket, och ökar muskelmassa, vilket kan bidra till att förebygga viktökning. "Som ni ålder, du förlorar muskelmassa och få fettmassa," Franklin säger. Resultatet? Eftersom du förlorar muskelmassa, vilket bränner fler kalorier än fett, får du i vikt. Men när du gör styrketräning, hålla dig muskelmassa och förhindra viktökning.

Gör styrketräning för hela kroppen två gånger i veckan och att avsluta en uppsättning av åtta till 12 repetitioner för varje muskelgrupp. Som ni framsteg, öka till två eller tre uppsättningar. Om du inte är säker på var du ska börja, arbeta med en certifierad personlig tränare för en eller två sessioner, eller köpa en instruktions-DVD eller bok.

Para ihop styrketräning och aerobic aktiviteter med ett hjärta-vänlig kost och du kommer att vara på god väg att bygga ett starkare, friskare hjärta.

Varning: Om du har varit stillasittande ett tag, kolla med din läkare innan du påbörjar något träningsprogram.

För de senaste nyheterna och information om att leva ett hjärta-hälsosam livsstil, följ på Twitter från redaktörerna för.