Evb

Förvandla ditt företag till ett grönt företag

Företagare som berörs av kostnader och miljö och hälsa vägtull av avfall finner ofta att de kan spara pengar genom att gå grönt.

Företagare letar alltid efter nya och innovativa sätt att göra sina produkter eller tjänster sticker ut. Erbjuder något konsumenterna behöver eller vill ha är naturligtvis viktigt, men i dag, kan vara ett grönt företag erbjuder även bra möjligheter till marknadsföring och eventuellt betydande besparingar.

Avfallshantering för gröna affärer

Att sätta en grön näringspolitik på plats behöver inte vara svårt eller störande. Börja med dessa gröna levande strategier som kan hjälpa till med avfallshanteringen på din verksamhet:

 • Gör möten papperslösa inte ut onödiga dagordningar och andra papper din personal kanske inte behöver,. Skicka dem elektroniskt. Ge presentationer via en dator och projektor istället för att titta på papper åhörarkopior att underlätta avfallshanteringen.
 • Gå elektroniska. E-posta dokument istället för att skriva ut och posta dem när det är möjligt.
 • Ändra kopiator inställningar. När du måste skriva ut, göra alla kopior dubbelsidig. Har alla kopiatorer och skrivare automatiskt inställd att skriva ut dokument på båda sidor av papperet och du kommer att använda hälften så mycket papper.
 • Supply återanvändbar köksutrustning. Uppmuntra anställda att ta med sig egna muggar och koppar vatten. Supply en kaffebryggare, ett filtrerat vatten maskin, och en uppsättning av bestick, tallrikar och skålar för att hålla folk från att använda och gungade disponibla köksutrustning. Och att vara konservativ om hur du tvättar dessa objekt, till exempel väntar på att köra diskmaskinen förrän den är helt fylld, kommer att bidra till att maximera effekten av att välja återanvändbara över disponibel.
 • Begränsa mängden färskvaror du köper. Istället för att lagra upp material som kan gå dåligt, som färskvaramat eller objekt dryck, eller ens skrivare bläck och toner, får bara det du behöver för tillfället. Bara beställa mer när du behöver det för att förebygga avfall. Men för objekt med lång hållbarhetstid, köpa i bulk innebär oftast mindre avfall från förpackningsmaterial.
 • Begränsa vanlig post. Hoppa över pappersversionen av några tidningar, tidskrifter och tidningar som visas på nätet. Ta ditt företags namn från e-postlistor för att skära ner på skräppost som ofta kommer hamna i soporna ändå.

Investera i miljöpraxis

Ibland måste man spendera pengar för att tjäna pengar, och att utveckla ett grönt företag är inte annorlunda. Det finns ett antal saker du kan göra i din verksamhet som kommer att minska avfallet, spara energi och spara pengar i det långa loppet. Dessa inkluderar:

 • Investera i Energy Star-tekniken. Kontrollera att allt på kontoret (och vilka befogenheter det) är energieffektiv. Värme-och kylsystem, belysning, datorer, skrivare, kopiatorer, mikrovågsugn, kylskåp och kaffebryggare bör alla vara märkta med Energy Star-märkningen, vilket innebär att de överskrider effektiva normer som fastställts av den federala regeringen.
 • Föra återvinningskärl på arbetsplatsen. Konfigurera återvinningsstationer i kök, arbetsområden och nära skrivare och kopiatorer där papper, plast och annat avfall kan återvinnas. Utse en anställd att vara ansvarig för program för återvinning, eller anlita ett återvinningsföretag att ta hand om avfall.
 • Erbjuda incitament för att gå grönt på väg till jobbet. Belöna anställda som gör en insats för att minska utsläppen av växthusgaser genom samåkning, med kollektivtrafik, promenader, eller cykla till jobbet. Många städer erbjuder kollektivtrafik rabatter till anställda i företag som uppmuntrar dessa metoder.
 • Maximera dina elektronik. Byta datorer, bildskärmar, skrivare och kopiatorer skapar en enorm mängd elektroniskt avfall. Reparera dem eller uppgradera minnet som behövs för att utvidga deras användbarhet, eller donera out-of-date utrustning till skolor eller ideella organisationer snarare än att kasta dem ut.
 • Att köpa icke-toxiska material. Rengöringsmateriel och andra potentiellt giftiga material bör ersättas med säkrare kemikalier. Du sparar pengar genom att inte behöva göra sig av dessa produkter, och dina anställda kommer inte förlora tid från arbetet på grund av sjukdom från exponering för farliga kemikalier.
 • Välja grönt kontor uppgraderingar. Använd gröna, förnybara material eller återvunna material för golv och kontor skåp. När du behöver lägga till bänkar och andra möbler, överväga att köpa begagnade objekt i gott skick.
 • Leasing eller hyra endast kvadratmeterantalet du behöver. Med bara så mycket utrymme som du behöver för ditt kontor och personal håller dig från att slösa den energi som behövs för att värma, kyla, och lätta utrymmen som inte används.

Köra ett grönt företag är bra för ditt företag eftersom du kommer att fånga uppmärksamheten hos konsumenter och anställda som håller med era rutiner, allt samtidigt spara pengar och skydda miljön. Ju mindre energi du avfall och mindre avfall du producerar, desto bättre exempel kan du ställa in för andra företag.