Evb

Hantera e - avfall: batteri och dator återvinning

E-avfall är ett stort problem för miljön och omfattar allt från gamla TV-apparater till gamla datorer, skrivare, telefoner och annan elektronik som du inte längre använder.

Liksom många människor, har du förmodligen en ganska ansenlig samling av gamla elektronik - datorskärmar, processorer, tangentbord, mobiltelefoner, telefoner och batterier - en växande lista över objekt som snabbt blir inaktuella och förvandlas till e-avfall. Men vad gör man med dem när du inte behöver dem längre?

Computer återvinning och mer

Nu finns det ett miljövänligt alternativ för mobiltelefon och dator återvinning när du uppgraderar till nya modeller, eller när batterierna blir urladdade: e-cykling.

E-cykling är återvinning av elektronik, vilket gör att de delar som ska återanvändas och återvinnas i stället för att dumpas i en deponi, där potentiellt skadliga kemikalier från elektronik kan sippra in i marken.

Många vanliga elektroniska produkter är återvinningsbara, inklusive:

 • Datorskärmar, processorer och tangentbord
 • Skrivare
 • Tv
 • Telefon batterier (sladdlös och mobiltelefon)
 • Datorer, verktyg, kamera, och leksak batterier
 • Hushållens batterier (alla storlekar)
 • Batterier med bly-syra, såsom bilbatterier
 • Laddningsbara batterier

Observera att du vill vara säker på att radera några personliga rekord från datorer och andra personliga elektroniska apparater innan e-cykling, för att undvika identitetsstöld.

Batteri Återvinning detaljerna

Blybatterier, som vanligtvis används i bilar och andra fordon, kan vara farliga för miljön om den kastas tillsammans med vanligt hushållsavfall. Dessa typer av batterier anses farligt avfall, och federal lag förbjuder att kasta dem i soporna. Många kommuner erbjuder bil centra batteriåtervinning där de kommer säkert återvinna material för dig, och återanvända gamla batteriet delar för att göra nya batterier. Många auto leverans butiker kommer att ta gamla bilbatterier för återvinning också, så kalla lokala återförsäljare för att ta reda på vem som kommer att acceptera dina gamla blybatterier för återvinning.

Även hushåll batterier - tillverkade med nickel-kadmium, alkaliskt, och kvicksilver - är potentiellt farliga former av e-avfall. De kanske inte alltid klassas som farligt avfall, men det är fortfarande viktigt att de tas om hand på rätt sätt. Det finns ett antal företag som kommer att återvinna batterier av alla slag så att de inte behöver kastas i soporna.

Återvinning alternativ

Det finns flera sätt att återvinna batterier, elektronik och datorer, beroende på vad objektet är och om den fortfarande fungerar. Här är några miljövänliga sätt att avyttra gamla, föråldrade, eller oönskade elektronik:

 • Donera dem. Objekt som fortfarande arbetar kan doneras till en sparsamhet butik, skola, kyrka eller välgörenhet som accepterar fungerande elektronisk utrustning.
 • Sälj dem. Vissa människor kan vara intresserade av att köpa dina äldre poster, om du vill använda dem för delar eller bara för att ha en extra till hands. Du kan placera en annons i din tidning eller försöka sälja dem på nätet. Det finns också butiker i många städer som köper äldre datorer och renovera dem att sälja.
 • Ge bort den till någon som vill ha det. Finns webbplatser, såsom den fria cykeln nätverket, Craigslist, och Freemesa där människor lista elektronik och andra objekt som de vill ge bort eller objekt som de vill köpa. Se vad matchar upp, och föra vidare dina oönskade föremål för återanvändning.
 • E-cykling avlämning. Många kommuner har elektronik och datorer återvinningscentraler och kan hålla en farligt avfall dag när de kommer att ta hand om återvinning e-avfall för dig.

Hitta e-avfall drop-off platser

För att hitta gemenskap eller andra avlämningsplatser platser, titta i telefonkatalogen under lokala återvinning tjänster och program. Du kan också ringa din lokala program för avfallshantering för att ta reda på om återvinning platser i din kommun.

Kolla in hemsidan för din produkts tillverkare eller butiken där du köpte den för att se att det finns återvinningsstationer alternativ, eller gör en online-sökning för dator återvinning, elektronikåtervinning, och återvinning av batterier i ditt område. Webbplatser som Earth911, myGreenElectronics och Call2Recycle (Rechargeable Battery Recycling Corporation) erbjuder information om regionala avlämningsplatser platser och zip sökningar kod.

Ta några extra steg för att avyttra oönskade elektronik och batterier går miles mot att skapa en grönare miljö.