Evb

Din guide till återvinning

Vet inte vad du kan återvinna och vad du inte kan? Denna guide kommer att hjälpa dig att räkna ut vilka produkter kan återvinnas och var du hittar återvinningsstationer.

Kanske du slänga dina aluminiumburkar läsk till återvinning avsnittet av offentliga soptunnor, och tror att det räknas som grön levande. Men om du verkligen vill göra en insats för att återvinna hemma, men kan bara inte hålla rak alla regler om vad man ska återvinna och hur man förbereder objekt för återvinning, kan dessa enkla riktlinjer hjälper.

Vad går i papperskorgen och vad som inte

Du kan återvinna mer än du tror, ​​och ju mer du återvinna, blir det mindre skräp dumpas i våra deponier. Här är en lista över några vanliga husgeråd som generellt är återvinningsbara, och vissa artiklar som vanligtvis inte är:

 • Ja: Tidningar, tidskrifter, telefonkataloger och kataloger
  No: inbundna böcker
 • Ja: Kartong material, inklusive livsmedelsförpackningar
  No: pizzakartonger (även om vissa stadens återvinningsprogram tillåter pizzakartonger och liknande kartong matbehållare sättas in med gården avfall till återvinning)
 • Ja: plast soda flaskor, flaskor saft och kannor mjölk
  No: plastfolie eller plastpåsar används för att förpacka frysta eller skära färskvaror
 • Ja: Aluminium burkar (läsk, öl, och liknande) samt stål-eller plåtburkar
  No: Aluminiumfolie
 • Ja: Glasflaskor, burkar och krus
  No: Keramik eller porslin objekt, glödlampor, eller glas från fordon
 • Ja: papper "burkar" (rör som håller pulveriserad dryck blandar, lite chips eller kex deg) och bärbara och dator papper
  No: Papper servetter, handdukar, eller plattor

Förberedelse för återvinning

Det tar lite arbete för att förbereda artiklar för återvinning, de flesta av dem kan inte bara kastas i papperskorgen. Men ansträngningen är väl värt de miljömässiga fördelarna. Här är några riktlinjer:

 • Squash eller krossa objekt som plastflaskor, kartonger, och krus, och aluminiumburkar för att ge mer utrymme i din papperskorg.
 • Se till att du noggrant skölja ut alla flaskor och burkar.
 • Ta alltid bort locken från flaskor och burkar - de kan vanligtvis inte återvinnas.
 • Placera papper artiklar och annat som kan blåsa bort på botten av din papperskorgen, eller se om sopor och återvinning pick-up service i ditt område gör att objekt som ska anges i en papperspåse.
 • Ta bort all metall fälgar eller delar från alla material som du återvinning.
 • Se till att ingen mat eller klibbig vätska har fastnat på någon av dina recyclables.

Observera att plast grocery och kemtvätt påsar måste separeras från hårda plaster, och kan behöva återvinnas på en angiven butik. För mer information, gå till " Sortering genom återvinning av plast. "

Att hitta återvinning platser

När det gäller återvinning, har du alternativ. Kolla in vad som finns i ditt område, och vad som är mest bekvämt för dig. Du kan ofta återvinna genom en eller flera av följande metoder:

 • Fastighetsnära hämtning vid ditt hem.
 • Drop-off återvinningscentraler runt staden där du för in dina recyclables.
 • Insättning och återbetalning program, där du köper återvinningsbara föremål för ett pris som inkluderar en insättning, då depositionen återbetalas när du kommer tillbaka dem för återvinning. Glas läsk, öl och mjölk flaskor hamnar i denna kategori på många ställen.
 • Centers som köper tillbaka återvinningsbara föremål för återanvändning.

För att ta reda på vad som finns tillgängligt där du bor, träffa telefonboken eller på webben. Du kan också ringa din lokala företag avfallshantering för att ta reda på om de erbjuder fastighetsnära återvinning. Det är det enklaste alternativet för många människor, men tänk på att bekanta dig med de regler och restriktioner för återvinningsbara produkter och förbereda objekt för återvinning - det kan variera beroende på företag.

Din lokala byggnadskontoret kan också hjälpa dig att ta reda på om några tillgängliga lokala återvinningsprogram. Och kom ihåg att fråga om särskilda återvinningscentraler för andra typer av objekt: Även om du inte kan släppa ett bilbatteri eller gamla dator till din papperskorgen, det betyder inte att de inte kan återvinnas. Du kanske kan hitta en lokal elektronikåtervinning centrum eller delta i ett farligt avfall insamling dag i din stad. Med lite legwork, kommer din lista med återvinning alternativ börjar verkligen växa.