Evb

Din missbruksvård vårdteam

För att säkerställa din framgång i missbruksbehandling, är det viktigt att hitta kvalificerade medicinska och sociala servicetekniker att vara på din medicinska team.

Återhämtning från missbruk börjar med ditt beslut att sluta. Lika viktigt är att hitta rätt team av utbildade vårdyrken för att guida dig längs den här resan. Eftersom många missbrukare har att göra med mer än en böjelse, som har duktiga utövare är nyckeln till din återhämtning från drog-eller alkoholmissbruk och andra former av missbruk.

"All information från federala missbruk och psykisk Health Services Administration (SAMHSA) säger att 60 till 80 procent av klienterna har någon form av dubbel diagnos", säger Jerrod Menz, CCGC, CASI, vd för A Better Tomorrow, ett läkemedel och alkohol rehabiliteringskliniken i Murrieta, Calif

Missbruksvård: montera din vårdteam
Specialister inblandade i behandling av drogmissbruk inkluderar:
 • Psykiatriker specialiserade på missbruksbehandling
 • Psykologer är specialiserade på missbruksbehandling
 • Legitimerade sjuksköterskor specialiserade på drogmissbruk behandling
 • Licensierade missbruksproblem rådgivare
 • Licensierad kliniska socialarbetare med inriktning på missbruk
 • Arbetsterapeuter eller sjukgymnaster (efter behov)
 • Dietister eller dietister (efter behov)
 • Troledare (vid behov)

När du letar efter ett team av professionella, be om deras referenser, inklusive licenser, specialiserad utbildning, fortbildning, och certifieringar (t.ex. Certified Addiction Specialist) inom missbrukarvården, samt hur många år de har varit verksamma på området.

En certifiering innebär att din läkare eller sjuksköterska har genomfört ett antal utbildningar inom ett visst ämnesområde och klarat ett omfattande test. Också fråga om ackreditering av anläggningen där din drogmissbruk behandling kommer att ske. Ackreditering från kommissionen om ackreditering av rehabilitering anläggningar (CARF) är önskvärd.

Missbruksvård: gör en anslutning
Tyvärr en hel del missbrukare tycker om att starta ett behandlingsprogram, men inte tillbaka efter första besöket till en missbruksbehandling specialist för en rad olika skäl. Det viktigaste är att de inte tror att de har ett problem.

Några av de mest framgångsrika rehab program börjar med att hjälpa missbrukare att förstå att de behöver hjälp med att kontrollera sitt missbruk. Detta kan inte vara bekvämt att acceptera, men om du arbetar med utbildade specialister drogmissbruk, kommer de att hjälpa dig att förstå att känna igen ditt problem är nyckeln till framgång för behandlingen.

Här är några punkter att tänka på när man sätter ihop rätt läkemedel laget missbruk behandling:
 • Motiverande förbättring terapi är inte bara småprat. En effektiv metod som används i drogmissbruk terapi kallas motiverande förbättring. Detta innebär att en missbruksvård specialist kommer att ställa frågor och prata med dig på ett sätt som hjälper dig att känna igen varför fortsätter med drogmissbruk behandling är viktigt för dig. Detta kan skilja sig från den mindre direktivet typ av samtalsterapi du kan användas till.
 • Hitta personer med vilka du kan göra en anslutning. Vissa behandlingshem gör en poäng av att anställa kuratorer drogmissbruk som har "varit där, gjort det." Michael J. i Moreno Valley, Kalifornien, säger att detta var en del av anledningen till att han valde behandlingshemmet som hjälpte honom att övervinna sitt beroende. "Dessa typer av centra har utmärkta program. De sysselsätter erfarna och utbildade rådgivare och personal som kan relatera till kunderna. Detta beror på att de har haft liknande problem i sina liv i det förflutna, "förklarar han.
 • Hitta ett program med ett 12-steg foundation. Om ditt drogmissbruk missbruk vårdteam kan hjälpa dig att bli en del av ett 12-stegs program, kommer du att utsättas för människor med liknande erfarenheter, och detta kan göra det lättare att dela din egen berättelse och oro.

Kom ihåg, du är inte ensam i din resa mot att återhämta sig från missbruk. Den hjälp och stöd av utbildad personal missbruksvård är tillgänglig för dig.