Evb

Den fria sluta - röka resurs som du inte använder

Vill du sluta röka för gott? då kanske det är dags att plocka upp telefonen. Quitlines är en värdefull och underutnyttjad resurs för att sluta röka.

Att sluta röka är inte lätt. Trots vad många rökare själva kan tro, är nikotin en starkt beroendeframkallande ämne, och människor ofta behöver hjälp för att lära dig att sluta röka. "Sjuttio procent av rökarna vill sluta, men bara 3 till 5 procent av dem som försöker sluta utan hjälp förbli rökfri i upp till ett år", säger Abinash Achrekar, MD, MPH, biträdande professor i medicin i uppdelningen av kardiologi vid University of New Mexico i Albuquerque.

Med tanke på detta, är den allmänt rekommenderade metoden att sluta röka för att kombinera medicinering med rådgivning. Och för många människor, är det bästa, mest framkomliga vägen för att få den rådgivning och andra sluta-röka tips genom en sluta-röka hjälptelefon, allmänt känd som en Quitline.

Hur att sluta röka med en Quitline

En Quitline är så enkelt som det låter. Vid sitt väsen är en avsluta linje rådgivare på telefonen som kan hjälpa dig med ditt mål att sluta röka. "Rökare kan vara inskrivna i en Quitline antingen genom att ringa Quitline direkt själva eller genom en remiss från en vårdgivare", säger Jenny A. Van Amburgh, PharmD, biträdande klinisk professor vid Northeastern University Bouve College of Health Sciences i Boston. "Om ställts av en vårdgivare, gör Quitline programmet ett visst antal försök att kontakta patienten."

När du börjar arbeta med en kurator på en rökning Quitline, det är ganska likt någon annan typ av rådgivning session. "Typiskt, avslutar patienten ett intag bedömning, tillsammans med en motiverande diskussion", säger Van Amburgh. "Mer pedagogiskt material kan tillhandahållas via webbåtkomst eller tryckt material som skickas till patienten. Om patienten väljer att erhålla tjänster rökavvänjning, en serie av telefonbaserad rådgivning sessioner är planerade under de närmaste veckorna, och vid sex månader, det finns en uppföljning med patienten för att se om de har lyckats sluta framgångsrikt. "

Generellt människor som använder en Quitline att hjälpa dem att lära sig att sluta röka har en trevlig upplevelse. "Motiverande intervjuteknik är vanligtvis används, vilket innebär att det finns ingen skuld eller föreläsningar - bara vägledning, planering och stöd som kan fördubbla chanser att sluta framgångsrikt," säger Van Amburgh.

Effekten av att sluta röka med en Quitline

Inte bara är quitlines enkel att använda, men också verkar vara effektiva. En färsk Surgeon General rapport uppgav att Quitline rådgivning ökade oddsen för avhållsamhet från cigaretter med cirka 60 procent.

Ändå, trots den framgång, är ett förvånansvärt litet antal människor som använder faktiskt quitlines att hjälpa dem sluta röka. Färsk statistik visar att cirka 350.000 människor som kallas amerikanska quitlines om hjälp, men det är mindre än 2 procent av alla amerikanska rökare - futtiga antal, med tanke omkring 70 procent vill sluta.

Dr Achrekar har en teori om varför de quitlines är så underutnyttjade: "Det finns en tendens bland rökare att tänka på att sluta som en fråga om viljestyrka eller val", säger han. "Det viktiga att förstå är att nikotin är starkt beroendeframkallande, och rökning är en behandlingsbar sjukdom. "

En annan anledning quitlines går underutnyttjat är helt enkelt för att människor inte vet om dem. "Erfarenheten visar att mediekampanjer om quitlines leda till att fler människor som använder dem," säger Van Amburgh.

Komma igång med en Quitline

Om du är intresserad av att få sluta-röka tips från en Quitline, börjar processen är enkel. För närvarande, invånarna i alla 50 stater har tillgång till Quitline tjänster. Den nationella Quitline numret, 1-800-QUIT-NOW (1-800-784-8669), fungerar som en portal till de statligt baserade quitlines.

Varje Quitline anställer professionella rådgivare, och de tjänster som erbjuds av Quitline är helt gratis. "Quitlines är bemannade med välutbildade proffs som tillhandahåller högkvalitativa och effektiva tjänster," Van Amburgh förklarar. "De tjänster som erbjuds är konfidentiella och anpassas för att tillgodose individuella behov."

I vissa fall kan kuratorn på Quitline hjälpa även tillgång ringer vinst för gratis eller till låg kostnad medicinering för att ytterligare hjälpa dem i jakten på att sluta röka. Detta kan innefatta nikotintuggummi, plåster, sugtabletter, eller annan medicinering.

Medan varje samhälle erbjuder en gratis Quitline för människor att ringa, kanske du vill kontrollera med din arbetsgivare eller försäkringsbolag om du är intresserad av ytterligare rådgivning för att sluta röka. "Många anställda program [tredjeparts försäkringsgivare] omfattar produkter tobaksavvänjning och yrkesvägledning som en del av deras täckning", säger Van Amburgh. "Tillgången till tobaksavvänjning tjänster täckningen har ökat under de senaste åren som vi har sett en ökning av statens lagar med rökförbud, och det stöd som behövs för att hjälpa människor som vill sluta."