Evb

De bästa Sportskor för din träning

Att välja rätt träning skor är lika viktigt för din fot hälsa som för din prestation.

Medan de kläder du väljer för ett träningspass är viktigt, kan de sneakers du väljer att göra en enorm skillnad i hur du utför ditt fitness aktivitet, medan fel sportskor kan skada dina fötter och även orsaka skada på andra delar av kroppen.

Sportskor skräddarsydda för din verksamhet

Innan man kan avgöra vilken sportskor kommer att vara bäst för dina fötter, överväga vilken typ av träning du ska göra. Övningen kommer att avgöra vilka Sportskor erbjuder de bästa egenskaperna för dina behov.

  • Löpning. Om kör är din huvudsakliga form av motion, leta efter löparskor som ger massor av dämpning, dragkraft och stabilitet. De bör också vara lätta och flexibla.
  • Walking. Walking skor bör erbjuda en bekväm kudde som absorberar stötar, och en sula för att stödja den naturliga walking rörelse av foten.
  • Pumps. Om du spelar tennis, volleyboll, basket, badminton eller annan sport domstol, hitta en sko med en robust, stabil sula som kan stödja dina fötter under ständig back-och-tillbaka rörelse.
  • Utomhus fältet sportskor. Om du letar efter skor för baseball, fotboll, golf, eller fotboll, vill du skor med dubbar, spikar eller dubbar för bättre grepp.

Ett snabbt tips för att kolla ett skons stabilitet innan du köper: Böj skon, hålla den i båda ändar. Det bör böjas naturligt bakom där trampdynan skulle vara, eftersom det är där din fot naturligt böjar. Se också till att hälkappan är robust. Hälen räknaren är en styv kopp som omger hälen delen av skon. Kläm hälkappa och se till att det inte grotta i när man trycker.

Sportskor: montering och testning

Försöker på skor i butiken kan vara annorlunda än att bära dem under din träning, men det finns sätt att se till att dina skor passar bra när du är mitt i ett hårt träningspass:

  • Handla på eftermiddagen. Om du försöker på sportskor mot slutet av dagen, när dina fötter är mer svullna, får du en bättre uppfattning om hur de passar.
  • Handla i strumpor. När du letar efter sportskor, bära strumpor som du kan använda under ett träningspass. Du vill se till att skorna passar ordentligt med din atletiska strumpor.
  • Gå stort i tårna. Kontrollera att dina skor har ungefär hälften en tum av svängrum mellan slutet av skon och din längsta tå. Om dina fötter är olika storlekar, välja de större skor för bättre komfort.
  • Perfekt passform i hälen. Ska inte glida på hälarna Nya sportskor, men de bör inte vara alltför tätt i tårna, heller. Se till att bollen på foten passar lätt i den bredaste delen av sportsko.
  • Prova dem. Testa skorna i minst 10 minuter i butiken, eller ens utanför om butiken kommer att tillåta det, innan du bestämmer dig för att köpa.

Om du har problem fötterna, prata med säljare i butiken om vilka typer av sneakers är bäst för dig. Om du har höga valv, till exempel, behöver du en annan typ av sko än någon med plana valv.

Kom ihåg, varje sportsko annorlunda, så är varje fot, så lita inte på en stil du finner attraktiva eller en sko som du gillar på någon annan. Var tydlig med dina behov och eventuella särskilda fotproblem du har, prova på massor av olika stilar, och testa dem i butiken.