Evb

De bästa hjärt-vänliga livsmedel

De typer av mat du äter har en direkt inverkan på ditt hjärta. Experter dela sina favorit heart-hälsosamma livsmedel.

Dagligt hälsa: Forskning har visat att en måttlig mängd mörk choklad kan gynna hjärtat. Eftersom vi inte kan leva på choklad ensam, vad är de bästa livsmedel som du rekommenderar för bättre hjärthälsa?

Nieca Goldberg, MD ( niecagoldbergmd.com )

Blåbär är mycket höga i antioxidanter, som neutraliserar fria radikaler i samband med cancer och hjärtsjukdomar. De antioxidanter i frukt hjälper till att hålla dina artärer flexibel och förhindra plack byggs upp.

Spenat eller andra mörka bladgrönsaker är fantastiskt eftersom de är höga i B-vitaminer.

Fisk är en bra källa till omega-3 fettsyror, som är nötter såsom mandlar och valnötter - allt du behöver är en handfull om dagen!

Dennis Goodman, MD ( dennisgoodmanmd.com, hdlbooster.com )

Organiska grönsaker - prova juice dem dagligen (du kan lägga till en liten mängd av Apple för att förbättra smaken). Använd olivolja eller kokosnötolja istället för canola eller majsolja. Suppleant hummus för ost, och använder kokosmjölk eller mandelmjölk istället för komjölk. Snack om färska morötter och pinnar selleri och mandel smör istället för godis, chips och annan skräpmat. Använd fullkornsbröd i stället för vitt bröd, och ersätta sötpotatis eller jams för vit potatis. Om du är en kött eater, sänka fetthalten till ett minimum genom att välja magert, och växla till gräsätande ekologiskt kött såsom buffel, hjort eller lamm, som har mycket mindre fett och färre gifter.


Prova dessa roliga, hjärta-vänliga övningar.


John mandrola, md, FACC ( drjohnm.org )

De bästa livsmedel för hjärthälsa är vad vi hade pre-civilisationen: nötter, bär, grönsaker och magert kött. Om detta var vår kost, skulle vi äta nyttiga fetter, antioxidanter, vitaminer, långsamt brinnande kolhydrater och magert protein. Vi skulle inte äta inflammatoriska och insulinspikande mat som mättade fetter, transfetter, och hög majssirap.

Att plocka de absoluta hjärta-hälsosamma livsmedel är en tuff en. Men här går:

  • Lax: en proteinkälla plus nyttiga fetter
  • Blåbär: en snabbt brinnande kolhydratkälla med antioxidanter
  • Valnötter: en annan proteinkälla, men med både fiber och nyttiga fetter
  • Gröna bladgrönsaker av alla slag: i grönsaker, innebär färg näringsämnen
  • Brunt ris: en lätt att smälta, långsamt brinnande kolhydrater

Lisa matzer, md, FACC ( drmatzer.com )

  • Olivolja
  • Nötter
  • Fisk
  • Frukt
  • Grönsaker