Evb

Cykeln av depression

Det finns en hel del forskning som styrker att barn till deprimerade föräldrar har hög risk för depression själva, liksom för missbruk och antisociala aktiviteter. Många studier har visat att deprimerade mammor har svårt bindning med sina barn, de är mindre känsliga för barnets behov och mindre konsekventa i sina svar till barnets beteende. Bebisarna verkar mer olyckliga och isolerade än andra barn. De kan vara svåra att trösta, verkar håglös, och vara svårt att mata och somna.

När de når småbarnsåldern, dessa barn är ofta mycket svåra att hantera, trotsig, negativ, och vägrar att acceptera föräldrarnas auktoritet. Detta, naturligtvis, stärker föräldrarnas känsla av misslyckande. Far och mor föräldraskap är sannolikt att förbli inkonsekvent, eftersom ingenting de gör har någon synlig effekt.

På vår klinik har vi blivit så vana att höra från ensamstående mödrar fyra-åriga pojkar (en särskilt svår kombination) att vi har en standard behandlingsplan: få mamma någon omedelbar lindring (dagis, släktingar, läger, barnvakter ), sedan behandla sin depression, lära henne att desarmera maktkamper, och börjar långsamt att bygga ett kärleksfullt band mellan mor och barn.

När den deprimerade föräldern inte kan få hjälp så här, är utsikterna inte bra för barnet. Han eller hon växer upp med farliga och destruktiva tankar om sig själv, att han är unlovable, okontrollerbar, och en allmän olägenhet. Han vet inte hur man får uppmärksamhet från vuxna i ett positivt sätt, så blir stämplad som bråkstake. Han vet inte hur du kan trösta sig själv, så är i riskzonen för missbruk. Han vet inte att han är en god människa, så är i riskzonen för depression. Han har inte lärt sig att kontrollera sitt eget beteende, så han kan inte passa in i skolan eller arbetet.

Lösningar för depression

Ingen vet säkert varför förekomsten av vuxna depression fortsätter att öka. Många människor inser inte att de har det. På vårt kontor, en gemenskap psykisk hälsa center i lantlig Connecticut, ser vi två eller tre nya personer varje vecka som har svårt att sova och ha andra fysiska symptom, känna sig oroliga och överväldigad, har förlorat ambition och hopp, känner sig ensamma och alienerade, plågas av skuld eller tvångstankar, kan även ha självmordstankar, men de säger inte att de är deprimerade. De känner bara att livet stinker och det finns inget de kan göra åt det. Om deras barn är utom kontroll, tror de att de inte har vad som krävs för att bli föräldrar.

Den tragiska ironin är att vuxna depression är ganska lätt att behandla - säkerligen till mycket lägre sociala kostnader än skolornas försök att lära barn självkontroll. Nya antidepressiva mediciner och fokuserad psykoterapi kan tillförlitligt och effektivt hjälpa 80 till 90 procent av deprimerade patienter, och ju tidigare vi kan fånga den, desto större chans att lyckas.

Om dina barn är i trubbel, kanske du bör utvärderas för depression. Ta din make tillsammans. Dessutom är varje höst där en nationell Depression Screening Day. Det tar bara en halvtimme att testas, och det är gratis. Ring 800-573-4433 för att få plats för den platsen närmast dig.

Richard O'Connor, PhD, är psykolog och författare till Undoing Depression: Vad Therapy lär inte Du och medicinering inte kan ge dig och aktiv behandling av depression.