Evb

Campus säkerhet - college sunt förnuft

Bo säker på högskolan innebär att använda sunt förnuft. Vet din omgivning, hålla ditt studentrum låst, och lära dig hur du skyddar dig och dina ägodelar.

För att vara säker medan college, behöver du inte ta ett självförsvar kurs, men du behöver använda huvudet. Oavsett om du är en big-city universitet eller en liten college stad, tar viktiga steg för att skydda dig själv och dina tillhörigheter.

"En hel del av våra råd är intuitivt, när du slutar tänka på det", säger Tom Robbins, polischef vid Boston University. "The No 1 fråga som vi behandlar är stöld. Detta är det viktigaste vi talar om när vi talar med eleverna. "Personlig säkerhet är nästa på listan, särskilt för studenter i en ny plats där de vet få människor, åtminstone till en början.

Campus säkerhet: hålla dig själv och dina grejer säker

Råden Robbins ger till studenter vid Boston University gäller för studenter överallt:

  • Lås dörren när du lämnar rummet - alltid.
  • Undvik att bli ett mål för potentiella tjuvar. "Visa inte upp dina ägodelar, eller visa var du förvarar saker," varnar Robbins.Protect din bärbara dator, speciellt när du går till salongen eller att få ett mellanmål. Robbins och hans personal har en kreativ metod för att driva denna punkt hem till eleverna: När de hittar obevakade värdesaker, slap dem på en dekal som lyder, "Om jag var en tjuv, jag kunde ha tagit det här."
  • Var skeptisk om någon närmar dig med ett erbjudande som verkar för bra för att vara sant. "Vi arbetar med några staden frågor som bedrägerier och bedrägerier. Folk kommer att gå mycket långt för att lindra studenter av sina pengar, "Robbins säger.
  • Inte prop inte öppna dörrar i sovsalar. Robbins säger att detta förfarande äventyrar inte bara din egen säkerhet, men att alla i byggnaden.
  • Dra nytta av de tjänster som erbjuds av din högskola. "Vi ger cykel-och bärbara registreringar, och våldtäkt aggression klasser försvar som kan lära om personligt skydd, "Robbins säger.
  • Många högskolor erbjuder promenader ledsagare och pendeltrafik bemannas av säkerhet eller polisen. Dessa kan komma till hands när du behöver komma över campus sent på natten.
  • Program 911 eller campus polisen telefonnumret till din mobiltelefon.
  • Var smart om att dricka alkohol. "Många elever, speciellt för yngre elever, är inte medvetna om hur några drinkar det tar att försämra omdömesförmåga," Robbins säger. "När du är nedsatt, är din säkerhet på spel."

Off-campus säkerhet: olika utmaningar

Om din skola är i en storstad, kan det finnas ett antal attraktioner för att locka dig utanför campus, från museer och restauranger till fester och konserter.

"Vi förespråkar situationsmedvetenhet," Robbins säger. "Det finns en stor skillnad mellan att vara i sovsalar och vara på en off-campus part vid 2 am"

Robbins säger eleverna ska veta exakt var de är på väg och har en väg tillbaka till campus. Detta kan innebära att investera i en ordentlig karta, känna till buss och tunnelbana scheman, och med en taxi företagets nummer på sidan.

Han säger också att det finns säkerhet i antal. "För personlig säkerhet, promenad med en vän," tillägger Robbins. "Och inte överge dina vänner eller lämna dem bakom sig."