Evb

Bygg en bättre kropp med broccoli

Broccoli får inte vara på toppen av din favorit-livsmedel lista, men det borde vara. Från öka immunitet att stärka ditt skelett till styckning cancerrisk, här är 6 sätt detta korsblommiga veggie skickar din hälsa skyhöga.

Broccoli är kanske inte den mest populära grönsak runt, men det är säkerligen en av de mest näringsrika. Betraktas som en superfood för dess näringsvärde och sjukdom-fighting egenskaper, är broccoli högt i fiber, antioxidanter, B-vitaminer, vitamin A, C, K, samt mineralet järn, som alla är viktiga för en hälsosam kost.

Allmänt erkänd som en cancer fighter, broccoli vård-förmåner stem i hela kroppen. Här är mer viktiga broccoli fördelar som borde förtjäna det en plats på toppen av din inköpslista.

Ett. Broccoli förbättrar immuniteten. Broccoli är hög i C-vitamin, som stärker immunförsvaret och hjälper till att bekämpa infektioner. Elizabeth Somer, RD, författare Ät dig till lycka, säger broccoli också är fylld med fytonäringsämnen och fytokemikalier, inklusive sulforaphane, som hjälper klara gifter ur kroppen och stärker motståndskraften mot förkylningar.

2. Broccoli hjälper till att förhindra cancer. Chefen bland broccoli fördelar är superfood roll i kampen mot sjukdomen. "Broccoli faktiskt kan avgifta kroppen och är känd för att ha egenskaper förebyggande av cancer," Keri Glassman, RD, CDN, den New York-baserade författaren av The O2 Diet säger. "Det har visat sig minska bröst, urinblåsa, kolon, och äggstockscancer "I synnerhet två av broccoli s fytokemikalier -. indoler och isotiocyanater - spelar en viktig roll i cancer. förebyggande studier har funnit att indol-3-karbinol kan förebygga hormon-relaterade cancerformer såsom bröst-och prostatacancer.

En ny studie vid University of Illinois fann att broccoli anti-cancer egenskaper kan förstärkas ytterligare när veggie paras med kryddig livsmedel som innehåller enzymet myrosinas, såsom pepparrot, senap och wasabi.

Annan forskning, gjort vid Johns Hopkins University School of Medicine i Baltimore, fann att sulforaphane, en isotiocyanat, ökade aktiviteten hos en grupp av cancer kämpar enzymer. Dessutom omvandlar betakaroten i broccoli till vitamin A i kroppen, vilket också kan hjälpa till att förebygga cancer.

Tre. Broccoli hjälper dig att bekämpa depression. Somer säger broccoli är en bra källa av stämningen-öka B-vitamin folat. "Dina hjärnceller startar inte utan den," förklarar hon. "Det är inte konstigt att dålig intag av folat ökar risken för depression, trötthet, dåligt minne, och kanske ännu mer allvarliga psykiska problem som schizofreni. Folk slåss blues som ökar sitt intag av gröna såsom broccoli säger att de mår bättre och lyckligare som följd. "

4. Broccoli förbättrar benhälsa. Broccoli innehåller kalcium och vitamin K, som båda är viktiga för benhälsa och förebygga benskörhet.

Fem. Broccoli hjälper till att bibehålla ett friskt nervsystem och balanserar natrium effekt på blodtrycket. Broccoli är rik på kalium, vilket hjälper till att stabilisera blodtrycket och även stöd i att bibehålla ett friskt nervsystem och hjärnans funktion, enligt Rovenia Brock, PhD, en näring coach och författare.

6. Broccoli kan hjälpa till att förebygga hjärt-kärlsjukdom. Vissa studier har visat att broccoli är vitamin B6 och folsyra kan ge ett visst skydd mot hjärtsjukdom och stroke.

7. Broccoli förbättrar matsmältningen. Jeanette Bronee, en certifierad holistisk hälsa kurator med Path for Life i New York, säger broccoli höga fiberinnehåll medhjälpare med matsmältningen och förhindrar förstoppning genom att sopa ut mag-tarmkanalen. "Det behöver inte vara något kokta väl rötas, men" hon varnar.

8. Broccoli hjälper förlust kampen vision och reparera hudskador. Broccoli innehåller lutein, vilket är viktigt för ögat hälsa. Studier har visat att lutein hjälper till att förhindra åldersrelaterad makuladegeneration och grå starr. Dessutom innehåller broccoli vitamin A, vilket är viktigt för vision. Broccoli innehåller också glucoraphanin, vilket hjälper till att reparera skador från för mycket solexponering eller åldrandet.

Slutligen säger Bronee, superfood är en icke-stärkelserika grönsaker, så även kolhydrat-medvetna eaters kan dra nytta av att införliva broccoli i en hälsosam kost.

Om du inte gillar grönsaker slätten, är broccoli lätt att integrera i uppståndelse-frys, sallader, omeletter och mycket mer. Sök Vardagliga hälsa recept databas för enkla idéer att arbeta broccoli i din kost.