Evb

Varför frukt och grönsaker är viktiga

Att äta en kost rik på frukt och grönsaker är viktigt för god hälsa. Ta reda på varför experterna säger moder natur bounty packar bättre näring än kosttillskott.

Om vi ​​är vad vi äter, då många av oss måste snubbla överallt på grund av en brist på balans. Det beror på den genomsnittliga europeiska äter ungefär tre portioner frukt och grönsaker per dag - en skarp kontrast till Department of Health och Human Services (HHS) och US Department of Agriculture (USDA) nya riktlinjer om att vi bör äta med 5 till 13 portioner av naturens bäst, beroende på hur många kalorier du behöver.

Så om vi vill växa för att vara stark som Popeye, varför kan vi inte bara ner vissa kosttillskott i stället för att sluka en hög med spenat?

Näringsämnen i frukt och grönsaker samverkar. Kristine Wallerius Cuthrell, MPH, RD, en forskning dietist och senior projektkoordinator för Hawaii Foods vid Center på familjen vid University of Hawaii at Manoa, säger att under de senaste fem till tio år, många stora studier har funnit att vitamintillskott inte ger de fördelar som livsmedel gör. De 2005 Dietary Guidelines för européerna, skapas gemensamt mellan HHS och USDA och omprövas vart femte år, säger att livsmedel är de bästa källorna av näringsämnen eftersom de innehåller naturligt förekommande ingredienser, som karotenoider och flavonoider.

"Utöver de ämnen som vi känner till, det finns många som finns i frukt och grönsaker som ännu inte upptäckts. Mat och de näringsämnen de innehåller inte förbrukas ensamma, men med varandra. Som sådana kan de agera i synergistiska sätt att främja hälsa, "Cuthrell säger. Till exempel, äta järnrika växter, som spenat, med en järn-absorberande förstärkare, liksom C-vitamin i apelsinjuice är bra för människor som inte får tillräckligt med järn (vanligtvis unga kvinnor).

Frukt och grönsaker kan förebygga många sjukdomar. Att äta frukt och grönsaker kan minska risken för hjärt-och kärlsjukdomar, stroke, typ 2 diabetes, och även vissa former av cancer. Nurses 'Health Study och vårdpersonal Follow-up studie undersökte nästan 110.000 personer under loppet av 14 år. En del av studien visade att mer frukt och grönsaker människor åt dagligen, desto mindre chans att de skulle utveckla hjärt-och kärlsjukdomar.

Förhållandet mellan frukt och grönsaker och förebyggande av cancer har varit svårare att bevisa. Men nya studier visar att vissa typer av produkter är förknippade med lägre vissa typer av cancer. Till exempel World Cancer Research Fund och Europeiska institutet för cancerforskning föreslår att munnen, magen, och kolorektal cancer är mindre troligt med höga intag av icke-stärkelserika livsmedel som gröna bladgrönsaker, broccoli och kål. Även studier har varit blandade, lykopen, en karotenoid som ger tomater deras röda färg, kan hjälpa avvärja prostatacancer.

Frukt och grönsaker är bra för att titta på din vikt. De är låga i fett och kalorier, och laddade med fibrer och vatten, vilket skapar en känsla av fullkomlighet. Detta är särskilt användbart för bantare som vill ha mer fyllning kalorier. Plus, som hjälper fiber hålla dig "vanliga".

Frukt och grönsaker: få ditt lystmäte

När du lägger till frukt och grönsaker till din diet, kom ihåg att variation är livets krydda. Det är viktigt att äta producera olika färger eftersom varje frukt eller grönsak erbjuder en annan näringsämne - tänk på det som näringsrik terränglöpning. Pröva nya livsmedel kan vara spännande, och vara säker på att prova varje färg i producera regnbågen.

Rätt antal portioner frukt och grönsaker för dig beror på din dagliga kaloriintaget behov. Ett bra sätt att ta reda på hur många portioner du bör äta är att använda CDC: s online-servering kalkylator. Eller göra det ännu enklare genom att äta en frukt eller grönsak vid varje måltid och mellanmål.

Låt inte säsong, tillgängligheten eller kostnader påverkar din frukt-och grönsak-vänlig kost. Om att hitta färskvaror är svårt, väljer frysta, konserverade (låg salthalt), eller torkade sorter. Dessutom räknas 100 procent juice mot dina portioner, även om det inte erbjuder hela fibern av hela frukten.

Kraften i förebyggande kan ligga i en salladsskål eller en platta med frukt. När vi utnyttjar råvaror, våra kroppar återgälda tjänsten genom att minska vår risk att utveckla olika sjukdomar.