Evb

Att hjälpa en närstående med depression

Även om du inte kan göra din älskades depression försvinner, kan du hjälpa honom eller henne få den nödvändiga behandlingen och fortsätta att erbjuda emotionellt stöd.

Om du har märkt att en vän eller släkting har haft depressionssymptom - Långvarig känslor av sorg, skuld, värdelöshet och hopplöshet - det finns saker du kan göra för att hjälpa till. Även om du inte kanske kan "fixa" till depression, kan vänner och familjemedlemmar erbjuda uppmuntran och stöd.


Depression: få hjälp för din älskade

Depression är inte något som kan lättvindigt, det är en riktig sjukdom som bör behandlas av en läkare eller psykolog. Det viktigaste du kan göra är att se till att din älskade man får professionell hjälp.

Familj och vänner kan göra det genom att "uppmuntra [sina nära och kära att göra] regelbundna läkarbesök för att se sin läkare, och att se någon form av terapeut eller psykolog" som behandlar sina depressionssymptom, säger Julie Walther Scheibel, Med, en kurator vid Concordia Seminary Rådgivning och Resource Center i St Louis.

En läkare kan diagnostisera och behandla depression, eller göra en remiss till en psykolog som har erfarenhet av att hantera depression.

Ibland människor är ovilliga att söka hjälp för depression. Om detta är fallet med din älskade, lugna honom eller henne att depression är en vanlig sjukdom och att behandling är nästan alltid effektivt för att lindra depressionssymptom.

Depression: ge praktiskt stöd

Du kan hjälpa din älskade en affär med sin depression genom att göra följande:

  • Läs om depression, dess symptom, och dess behandlingar. Det finns gott om litteratur, online och på andra håll, som hjälper dig att få utbildade.
  • Erbjud dig att gå med din älskade till möten så att du kan hjälpa till genom att ställa frågor.
  • Föreslå att din älskade skriva ner frågor innan utnämningen, så inget glöms bort.
  • Föreslå att din älskade föra dagbok för att registrera symtom, terapier, förbättringar och motgångar.
  • Hjälp till att hålla din älskade på hans eller hennes behandlingsplan. Till exempel kan du erbjuda milda påminnelser om att ta mediciner.

Depression: ge känslomässigt stöd

Närliggande vänner och familj kan också ge känslomässigt stöd genom att regelbundet kontrollera i med sin älskade för att se om depressionen behandlingen fungerar och för att se till att han eller hon utför dagliga aktiviteter.

Walther Scheibel säger att vänner och familjemedlemmar bör uppmuntra människor med depression "för att fortsätta på sin vanliga rutin och schema." Hon säger att det är viktigt för deprimerade personer att inte bara fortsätta med sitt arbete, men också att göra "saker utanför arbetet att föra dem lycka. "Detta kan innebära att ta en promenad, se en film, eller njuta av en måltid på en favorit restaurang.

Tala om för din älskade en som du vet att detta är en svår tid, att du älskar honom eller henne, och att du kommer att fortsätta att ge all hjälp du kan. När din älskade man vill prata om känslor eller symtom depression, vara där för att lyssna och erbjuda uppmuntrande ord.

Slutligen påminner din älskade en som behandling för depression kan vara mycket effektiv, men att det ofta tar tid innan depression symtom förbättras.