Evb

Att hitta en massageterapeut för artros

Massage terapi för artros

Massage terapi kan vara en livskraftig form av behandling för artros, om du vet hur man väljer rätt typ av terapeut. Kom igång med dessa enkla steg.

Fördelarna med massage för artros är smärtlindring och ökad rörlighet. Forskning verkar stödja en roll för massage som ett komplement artros behandling. Ett annat plus är att massage är allmänt säker och väl tolererad. "En bra massage terapeut kommer också att uppmuntra proaktiva egenvård vanor som att dricka mycket vätska, äta en hälsosam kost och få regelbunden motion, "tillägger Voner.

När det gäller nackdelar, säger Voner djup vävnad massage måste användas med försiktighet till svaga och äldre personer. Det bör heller inte göras på någon som har problem med blödningar eller är på blodförtunnande medel.

Andra saker att tänka på:

  • Inte alla massörer är utbildade i smärtlindring.
  • Massage terapi är inte en ersättning för medicinsk behandling. Tala alltid om för din läkare om du använder något kompletterande eller alternativ artros behandling.

Vad du ska titta efter i en massageterapeut

Voner säger en bra massageterapeut kommer att börja med en noggrann historia och börja med en lätt palpation av kroppen för att identifiera triggerpunkter. "Jag använder en uppvärmd bord och ett organiskt smörjmedel för att minska friktionen," förklarar hon. "Terapeuter använder långa, graciös, pennstreck för avkoppling, och djupare, knådning sönder med en knytnäve eller knoge att släppa motståndet. En initial artros behandling kan pågå i två timmar och därefter följas med fyra eller fler veckoperioder. "

Att hitta en välutbildad massageterapeut för artros behandling kan vara förvirrande eftersom olika länder har olika licensregler. Det finns mer än 1.500 massage utbildningsprogram och flera erkända certifieringar, inklusive:

  • Licensierad massageterapeut (LMT)
  • Certifiering från Nationella Certification Board för terapeutisk massage och karosseri (NCTM)
  • Certifierad massageterapeut (CMT)
  • Licensierad Massage Practitioner (LMP)

Voner föreslår att be din läkare om en remiss till en massageterapeut. Eller så kan du ringa en lokal skola massage eller utbildningsprogram i ditt område. Hon säger också att det är en bra idé att lära sig om dina statliga regleringar för certifiering. "Som en allmän regel, någon som är [utför] massage bör för artros behandling ha minst 500 timmars utbildning, "säger Voner.

Massage terapi är ett värdefullt komplement till traditionell artros behandling. Och som en extra bonus, säger Voner: "Massage terapi kan också stimulera kropp-själ-anslutning, vilket leder till en mer positiv mental attityd och en större känsla av välbefinnande."