Evb

Att hitta en add / ADHD coach för vuxna

Är du funderar på att arbeta med ett tillägg / ADHD coach? Här är hur man hittar rätt person att hjälpa dig.

Om du har Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), kanske du vill överväga att arbeta med en ADHD coach. "En bra coach kan hjälpa dig att utveckla en fullständig förståelse för just din version av ADHD", säger Barbara Luther, en mästare tränare certifierade av International Coach Federation och chef för utbildning på ADD Coaching Academy. "Varje människas ADHD är unikt", säger Luther. "En coach kan hjälpa dig att utveckla strategier anpassade till minimera dina begränsningar, och viktigare, att utnyttja dina starka sidor. "

Att hitta en bra coach kan vara en utmaning. "Fältet växer dramatiskt och, för att vara ärlig, det ofta lockar människor vars kvalifikationer och erfarenhet är tveksamt," varnar Luther. I själva verket, Luther tillägger certifieringskraven normer för området är nyligen utvecklas. Ett bra ställe att börja din sökning är på ADD coaching akademi. Den Attention Deficit Disorder Association är också en stor resurs. Här är några tips Luther föreslår du ha i åtanke när han letade efter en tränare som är rätt för dig:

  • Ta reda på hur engagerade blivande tränare är i sitt yrke. Be dem att berätta något om de bästa böckerna på området, och inte nöja sig med bara en titel och en författare. Du måste gräva lite för att ta reda på om de är upp-to-date om vad som är en snabbt växande disciplin.
  • Fråga kandidaterna om de har gått till några professionella konferenser nyligen. Om svaret är ja, sedan be om talarna och deras presentationer.
  • Utforska varje coach visst område av expertis. Vissa är specialiserade på att hantera barn, medan andra fokuserar på att hjälpa människor möter utmaningar i arbetet. Du vill ha någon som har stor erfarenhet av att hantera dina frågor.
  • Var medveten om att de flesta ADD / ADHD coaching för vuxna med ADHD sker via telefon och / eller via e-post. (Barn kräver vanligen i-person sessioner.) Därför är det inte nödvändigt att begränsa sig till någon lokal. Många människor behålla produktiva relationer med coacher som de aldrig har träffat personligen.
  • Styra klart på kandidater som låter som tränare från sport eller andra discipliner, särskilt om de betonar vikten av maximal ansträngning. "Att försöka-hårdare modell av coaching bör vara en röd flagga", säger Luther. "Hantera livet med ADHD är inte om att försöka hårdare. Det handlar om att räkna ut sätt att få ut det mesta av en annan sorts hjärna."
  • Lyssna efter en betoning på styrkor. Du vill ha någon som är skicklig på att vara positiv och stödjande och som är kreativa på att hjälpa dig att maximera effekten av de förmågor du har.

När du startar coaching processen, tänk på att det är viktigt att redovisa exakt på de frågor som besvärar dig mest. Var ärlig om din kamp och framsteg, eftersom bussar är bara så bra som den information de får från sina kunder. I vissa fall kan det vara bra att ha en familjemedlem som deltar i bedömningsprocessen.

Tyvärr, ADD / ADHD coaching kan vara ganska dyra, kostar så mycket som 190€ till 300€ i månaden för veckovis telefon sessioner. Du kanske anser att priset är värt det, men om coaching hjälper dig att nå dina mål. Om anställa en personlig tränare visar sig vara alltför kostsamt, kanske du vill utforska grupp-coaching. Denna ganska vanligt förfarande innebär en coach och tre eller fyra klienter som är anslutna via konferenssamtal. Inte bara är räkningen fördelas mellan klienterna, men du har också fått en inbyggd stödgrupp.