Evb

Att hitta den bästa ortopeden för höftproblem

Att hitta rätt ortoped eller ortoped tar lite forskning, men det är väl värt ansträngningen. Vet vad referenser för att leta efter och frågor att ställa vid det första besöket.

Hitta rätt ortoped, eller ortoped, för att behandla din höft smärta kräver lite forskning, men tid att undersöka bevis för potentiella läkare kommer att hjälpa dig att få det bästa resultatet.

Den ortoped: hitta en specialist inom hip smärtlindring

"Den bästa rekommendation är word of mouth. Om din primärvården läkare känner en ortoped som har haft goda resultat med sina patienter, det är väldigt hjälpsamma, "säger Thomas Parker Vail, MD, professor och ordförande, ortopedisk kirurgi, University of California, San Francisco. "Om du har haft familjemedlemmar eller vänner som har haft en bra erfarenhet, det är väldigt hjälpsamma, också." Fundera över dessa punkter som du utför din sökning:

 • Leta efter läkare som är styrelse-certifierad. En ortoped har haft 14 år av utbildning som kulminerar i formell utbildning i behandling av belastningsskador och sjukdomar. Efter sin utbildning, de flesta ortopeder bedriva ombord certifiering, så du bör söka upp en ortoped som redan är styrelse-certifierad eller är i färd med att erhålla certifiering (board-berättigade).
 • Undersök ditt försäkringsbolag s lista över specialister. Du kommer att vilja kolla med din hälsa försäkringsgivare för att säkerställa de tjänster som tillhandahålls av de läkare du funderar täcks din plan.
 • Göra en del efterforskningar. Dr Vail rekommenderar också göra några online forskning, men med försiktighet. "Mer och mer det finns resurser på nätet som patienter kan titta på, men de är ett work-in-progress i form av bidrag för att hitta en läkare", säger han.
 • Leta efter kirurger specialiserade på höften. I allmänhet hjälper en ortoped för att förebygga, diagnostisera och behandla skador i rörelseapparaten. Många ortopeder sub-specialiserade, så om du letar efter en läkare för att behandla höftproblem, vill du ta reda på hur mycket av varje ortoped praxis är tillägnad behandling av höft störningar. "Nyckeln är att vara i händerna på en specialist som utför en hel del om den typ av verksamhet som du kan behöva, att de har en viss erfarenhet, och kan svara på frågor tydligt om riskerna, de komplikationer, och så vidare," förklarar Vail.
 • Bone upp på höften rutiner själv. När du har tagit sig tid att undersöka läkare på din lista, rekommenderar Vail läsa om höftproblem och eventuella förfaranden för att behandla den. "Det är inte nödvändigt att en patient vara expert i anatomi, det är egentligen mer om vikten av dialog mellan patient och läkare ", säger han. Ju mer information du har, desto bättre du och din ortoped kommer att kunna diskutera dina alternativ.

Den ortoped: hur man förbereder för din första besöket

Planera i förväg för att få ut det mesta av ditt första besök med din ortoped. Känn din sjukdomshistoria och ta med en lista på mediciner - inklusive kosttillskott och naturläkemedel - och en lista med frågor du vill ha svar.

"Gör lite läsning om förfarandet och [skriv ner dina] frågor eftersom så ofta klinikbesök kan rusade, eller patienten känner lite skrämmas eller nervös, och kanske inte kommer ihåg frågorna," råder Vail.

Här är frågor att ställa ortopeden:

 • Hur ofta behandlar dig höftproblem?
 • Vad tror du kan vara orsaken min höft smärta?
 • Vilka tester behöver jag för att bekräfta en diagnos?
 • Vilka är mina behandlingsalternativ?
 • Behöver jag en övning eller sjukgymnastik programmet och, om så är fallet, hur skulle det ordnas?
 • Vad kan jag göra för att hantera min smärta hemma?
 • Om operation är en möjlighet, vad jag behöver göra för att förbereda?
 • Vilka är de eventuella risker eller komplikationer av kirurgi?
 • Kommer en blodtransfusion vara troligt?
 • Hur länge kan jag behöva återhämta sig på sjukhuset?
 • Vad behöver jag göra för att ta hand om mig själv efter operationen?

Beroende på din allmänna hälsoproblem och särskilda höft symtom smärta, lägga till så många andra frågor som du känner är nödvändigt. Ditt mål är att ha en grundlig diskussion med din ortoped som du anser alla dina behandlingsalternativ.