Evb

Återerövra romantik efter barnen komma

Det kan vara svårt att hitta mycket tid för romantik och sex efter att du har barn. Lär dig att sätta ditt äktenskap tillbaka på toppen av dina prioriteringar lista.

Föräldrar säger att ha barn kommer att vända ditt liv upp och ner, men du kan inte till fullo förstå att konceptet tills de verkligen kommer fram. Och när du går från att vara ett par till att vara en familj, kanske du upptäcker att romantik och sex blivit knappare. Men med lite ansträngning kan du återuppväcka den romantiska lågan i ditt äktenskap, även efter att du har barn.

Romantik och kön: gör din relation en prioriterad

Många människor felaktigt prioritera sina liv i denna ordning: ungar, karriär, och därefter varje andra, säger Norma Feshbach, PhD, professor emerita vid Graduate School of Education och informationsvetenskap vid University of California, Los Angeles.

Istället bör du göra din relation högsta prioritet, som inte bara kommer att gynna dig, men dina barn också. "Precis som du måste göra en insats för din karriär och dina barn, du verkligen måste göra tid för varandra," säger Feshbach. När du kan, göra små saker, som att laga en middag med levande ljus för din partner, för att skapa förutsättningar för en romantisk kväll.

Regan Putnicki, 32, mamma till en 1-årig son, säger hon och hennes man gör ett försök att smyga in "par tid" när de kan. "På kvällarna kommer vi att ha 30 minuter eller en timme efter [vår son] somnar, och vi ska göra en dag för att titta på en TV-show", säger hon.

Romantik och kön: ta inte varandra för givet

Många par hamnar i gamla hjulspår och glömma att uppskatta varandra. Kom ihåg att tacka din partner när han eller hon gör något fint, och din relation kommer att växa sig starkare. Putnicki, ett sjukhus säljare, berättar att hennes man kastar i där han kan runt huset. "Du måste vara tacksamma för dessa små saker och inte alltid harpa på vad de inte gör," hon föreslår.

Något annat att uppskatta: betydelsen av kön i er relation. "[Sex] är mycket kritisk eftersom det är både fysiskt givande och emotionellt bindväv," säger Feshbach, som råder par att prata med en läkare om de ska ha fysiska problem med sex.

Romantik och kön: söka stöd

Feshbach säger att finna andra föräldrar i din kommun kan hjälpa till att förbättra din relation med din partner. "Jag tror att alla föräldrar bör vara en del av en föräldragrupp," säger Feshbach. Ansluta med andra människor som är eller har varit i din samma situation kommer att försäkra dig om att du inte är den enda paret inför utmaningar.

Om du har skuldkänslor över att lämna ett nytt barn eller ens ett äldre barn hemma, gå lite lättare för dig själv. Det är okej att gå ut från gång till gång. Ta bort några timmar från din föräldraroll genom att ha en dag-natt är viktigt för din relation, enligt Feshbach. Värva en babysitter, en vän eller släkting att titta på barnen och ge sig ut för en kväll av romantik.

Om du upptäcker att du har problem återknyta kontakten med din partner, kanske du vill överväga att se en terapeut som är specialiserad på relationer. Att få perspektiv från någon utanför äktenskapet kan ge dig nya idéer för att sätta tillbaka gnistan i ditt kärleksliv. Psykoterapi kan också vara till hjälp för icke-fysiska problem i sovrummet.

Barn är en av livets största glädjeämnen, men det är viktigt att inte låta föräldraskap komma i vägen för ditt äktenskap. Genom att vårda din romantiska relation med din partner och göra tid för intimitet, kommer du att hitta dig själv mycket mer fysiskt och känslomässigt uppfyllda.