Evb

Allergi - bevis ditt hem

Även om du inte kan styra allergi utlöser som lurar utanför din dörr, kan du vidta förebyggande åtgärder mot allergier i ditt hem. Här är hur.

Ditt hem är din fristad - men det kanske inte känner så om du lider av inomhus allergier. Allergener kan lurar i ett antal platser i ditt hus. I själva verket, i en studie publicerad i Journal of Allergy och klinisk immunologi, fann forskarna att mer än 50 procent av hushållen hade minst sex detekterbara allergener.

Den goda nyheten är att det finns några enkla sätt att skära ner på din exponering för allergi triggers. Dr Clifford Bassett, en New York-baserade allergolog och vice ordförande i Public Education kommitté European Academy of Allergy, Asthma, and Immunology rekommenderar följande strategier:

Håll vad som finns därute, där ute. Fönster och dörrar ska hållas stängda för att förhindra allergener och luftföroreningar från att komma in i huset. Ställ din luftkonditionering eller värmare för att recirkulera luften (och glöm inte att ändra dina filter regelbundet!). Tänk på: Springtime är generellt pollensäsongen, sommaren kommer med nyklippt gräs, och hösten är den årstid av ogräs och mögel.

Window dressing Du behöver inte kalla det gardiner på din draperier, men hålla det enkelt:. Shades är bättre än fönsterluckor, som kan samla damm. Och har din draperier rengöras ofta - ju tyngre tyget, desto fler allergener draperier Harbor.

. Golvbeläggning Trägolv är att föredra när det är möjligt, om de inte är ett alternativ, använda låg lugg mattor. Få ett vakuum med ett HEPA (högeffektiv partiklar luft) filter, som avlägsnar mikroskopiska partiklar som pollen, mögel, kvalster och djur ilska från din matta och håller dem från recirkulerande tillbaka i luften. Intensiv dammsugning, vilket innebär att köra vakuum över samma plats i ungefär fem minuter, är god praxis runt sängar och andra möbler.

Vispa damm. Dammkvalster är mikroskopiska insekter som lever året runt, så tyvärr, är allergi de orsakar inte säsongsbunden, som hösnuva. Damm-kvalsterallergener är inte luftburet, i själva verket, de är tunga och faller på golvet, sängen och andra möbler. Den bästa formen av försvar är därför att använda allergen kapslingar och täcker för dina kuddar och lakan. Säljs på de flesta sängkläder återförsäljare, dessa stommar ogenomträngliga mot dammkvalster, hindrar dem från att komma in i madrassen och örngott. Dammkvalster trivs även i fuktigt klimat, så en avfuktare kan tjäna ett dubbelt syfte i att hjälpa dig andas lättare. Bedsheets bör tvättas varje vecka i varmt (130 ° F) vatten, och duntäcken bör rengöras antingen en eller två gånger i månaden. Dekorativa kuddar och Shams, om de inte kan tvättas regelbundet bör hållas till ett minimum, för att ge dammkvalster färre platser att häcka.

Ditt barns bästa vän. Uppstoppade djur, plysch dockor, och favorit filtar bör rengöras regelbundet. Om objektet är för känslig för att sätta på tvättmaskinen, sedan lägga den i frysen i tre till fem timmar en gång i veckan - det är torrhet i frysen (inte kallt) som kommer att döda eventuella kvalster.

Din lurviga följeslagare. Om du har ett husdjur, särskilt en som är strikt inomhus, försök att hålla en djurfri zon i huset, liksom ditt sovrum. Om ditt husdjur romps utomhus, se till att det inte tar i några allergener från träd eller gräs. Bada och borsta husdjur regelbundet, och dammsuga huset flitigt.

Badrum grunderna. Om du har en mögel allergi, vara medveten om att fuktiga förhållanden i badrummet, köket och källaren kan främja ett antal inomhus sporer som kan orsaka symtomen. Så ren regelbundet, speciellt duschdraperier och kakel. Om det finns något synligt mögel eller mögel, kan du använda en utspädd blekmedel lösning (5 till 10 procent) för att desinficera. Att hålla dessa rum väl ventilerat, eller kanske med hjälp av en avfuktare, kan också förhindra mögel från att växa.