Evb

Vikten av vatten i din diet plan

En av de viktigaste sakerna du kan göra för bättre kosthållning och en framgångsrik diet är att dricka tillräckligt med vatten. Läs om vattnets viktiga roll i din kost och hjälpa dig gå ner i vikt.

Vill du ha en bra diet tips? Drick mer vatten.

Dricka mycket kallt, klart vatten är viktigt för din hälsa och, faktiskt, för din överlevnad. Du kan leva mycket längre utan mat än du kan utan vatten. Vatten är en viktig del av alla kroppens funktioner och processer, inklusive matsmältningen. När du är på en diet, fungerar vatten också som en viktminskning stöd, eftersom det kan hjälpa dig att äta mindre.

"Dricksvatten är viktigt vid viktminskning eftersom det ger fukt utan oönskade kalorier. Dricka utan kalorier vätskor som vatten före eller med en måltid kan hjälpa en dieter känna full förr," säger Donna Logan, RD, en dietist vid universitetet i Texas Medical School i Houston. "Så förutom att inte lägga kalorier, kan dricksvatten hjälpa ersätta eller undvika onödiga mat kalorier som finns i snacks eller extra portioner vid måltiderna. Dricksvatten hjälper också spola avfall från kroppen, vilket är särskilt viktigt i tider av fettförbränningen och viktminskning. "

Vatten: dricka tillräckligt för att öka din diet

Rekommendationer från Food and Nutrition Board är för kvinnor att få 91 gram per dag och män 125 gram från alla källor - vatten, andra drycker och mat med hög vattenhalt.

När det gäller enbart vatten, förklarar Logan, "en allmän rekommendation är att dricka åtta 8-ounce koppar vatten per dag, för totalt 64 gram. Detta är en generalisering bara, och faktiska vätskebehov påverkas av diet, fysiska aktivitet, kroppssammansättning och klimat. "

Till exempel går det här numret upp om du tränar - en nyckel till lyckad viktminskning - och ännu mer så i varmt väder när det är möjligt att förlora om motsvarande en liter vatten i en timme, enligt Europeiska rådet om Motion. Du kommer att vilja dricka vatten före, under och efter varje träningspass.

Vänta inte med att känna sig törstig att börja läppja - det är ett tecken på att uttorkning har redan börjat ske. Du vill dricka vatten hela dagen, på en regelbunden basis.

Vatten: fyra tips för att få ditt lystmäte

Här är några enkla knep för att få tillräckligt med vatten under diet:

Använd vatten tracker. "En vatten tracker är bara en enhet som hjälper dig hålla koll på hur mycket vatten du dricker. En vatten tracker kan ge en grafisk rekord av åtta glas vatten som kontrolleras av de konsumeras. Exempelvis dricka en 20-ounce flaska vatten skulle översätta till två och en halv koppar på trackern. Sådana trackers finns tillgängliga online eller kan lätt kopieras, "förklarar Logan.

Tillsätt vatten under hela dagen. "Människor kan använda en rad olika metoder för att se till att de får tillräckligt med vatten. Vissa bär en 64-ounce behållare med vatten och dricka under hela dagen, med målet att dricka allt vatten innan de går till sängs. De som tillbringar tid hemifrån kan ta en bärbar 16-ounce behållare, att veta att de måste fylla och dricka det fyra gånger under dagen. Andra associerar dricka med rutinmässiga aktiviteter under dagen, såsom dricka vätska vid måltider, innan borstar tänderna, eller efter utfodring hundarna ", säger Logan.

Få vatten genom maten. "Frukt och grönsaker, särskilt de som är färska och saftiga, ge vätska till kosten. Liksom vatten, klara soppor och buljonger hjälper dieters kännas fullt för mycket få kalorier, bidrar till viktminskning. Men akta dig för krämig soppor som, samtidigt lägga vätskor, innehåller många kalorier. Skummjölk, och fettsnåla och ingen tillsatt socker yoghurt och puddingar också hjälpa fukt och näring utan alltför kalorier, "rekommenderar Logan. Meloner och citrusfrukter har också en mycket hög vattenhalt.

Jazz upp ditt vattenglas. "Många tycker att addera låg-eller icke-kalori aromer till vatten, såsom en kil av frukt, bidrar tillfredsställa deras aptit cravings," tillägger Logan. Detta är också ett mycket billigt sätt att göra din egen smaksatt vatten.

Om du vill att din kost för att fungera, måste du dricka mycket vatten. Vatten kan fylla upp dig, minskar aptiten och hjälper kroppen att bli av med avfall från det fett du bränner. Så vad väntar du på? Vatten finns just nu från kranen, och det är gratis.

Läs mer i Everyday hälsa Vikt centrum.