Evb

Är du lider av motion utbrändhet?

Få tips om hur man undviker motion utbrändhet och bibehålla en hälsosam fitness schema.

Två av de mest populära nyårslöften är att träna mer och komma i bättre form. Många människor börjar januari med en stora förhoppningar om stora framgångar, men i mars befinner sig kämpar för att komma till gymmet och titta på deras hem löpband samla damm. Vad hände under de mellanliggande veckorna?

En enkel sak som kallas, "motion utbrändhet," mest troligt. "Positiv entusiasm ofta förvandlas till negativ eftersom individen glömmer en annan viktig komponent för framgång: moderation", säger Erica Tuttolomondo, athletic direktören vid Rush-Copley Healthplex, ett gym i Aurora, Illinois

Medan många tror att snabbare och hårdare de utövar det bättre, i verkligheten, kan detta leda till fysisk och mental utmattning. Överträning kan orsaka förlust av aptit, brist på progression, extrem trötthet, och även återkommande skador. Sinnet, också behöver tid att anpassa sig att utöva. "För många blir tanken på att träna varje dag en knepig", säger Tuttolomondo. Och det är när många människor att sluta.

Slå motion utbrändhet

"Spendera en vecka utvärderar löpande verksamhet", säger Thomas A. Fox, en övning fysiolog och författare av systemet för hälsa och viktminskning. "Titta på vad du äter, och även använda en kamera för att hjälpa. Då är det lättare att veta vad man ska ändra."

Om utövar är nytt för dig, börja långsamt, gradvis bygga upp till en rimlig rutin. Nybörjare bör hålla med samma rutin för ett par månader. Till en början kommer du att märka fysiska och psykiska förändringar tills slutligen din kropp anpassar sig till rutinen och träffar en platå. Vid denna punkt, är det dags att lägga variation till träningen med hjälp av olika maskiner eller justera frekvens, intensitet och tid att öva.

"Om du bär extra vikt, är fysisk aktivitet kommer att bli svårare för dig än för någon annan, så vara realistisk i dina mål," tillägger Edward Abramson, PhD, professor emeritus i psykologi vid California State University i Chico, och författare av Body Intelligence: Banta, Keep It Off, och må bra om din kropp utan att banta!

Glöm inte att gå in med rätt inställning. Inse att du inte kommer att se resultat över en natt. Det tar tid att komma i form. Viktminskning sker gradvis över tiden, så bli inte avskräckt om vågen inte visar en stor nedgång efter en veckas träning.

Ställ en realistisk övning schema

Medan allas situation är annorlunda, rekommenderar Europeiska College of Sports Medicine och European Heart Association siktar på måttligt intensiv konditionsträning, 30 minuter om dagen, fem dagar i veckan (eller kraftig cardio 20 minuter om dagen, tre dagar i veckan) plus 8 till 10 styrketräning övningar på 8 till 12 repetitioner av varje övning, två gånger i veckan, för att bibehålla hälsan. (För viktminskning, 60 till 90 minuters motion om dagen kan vara nödvändig.) Dessa riktlinjer är för friska vuxna under 65 år.

Om motion är nytt för dig eller om du har ett befintligt hälsoproblem, rådfråga din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram. "En nybörjare bör börja i den lägre delen av rekommendationen," säger Tuttolomondo. Betrakta två 20-minuters sessioner per vecka och syftar till att öka tiden varje session. Växlar mellan två eller tre olika maskiner för konditionsträning under ett enda träningspass är ett bra sätt att undvika fysisk och mental trötthet.

Att välja en tid och plats som är lätt och bekvämt också kommer att hjälpa dig att behålla en framgångsrik övning schema. Spåra dina framsteg på ett diagram kan ge dig extra motivation också. "Forskning visar att grafisk feedback om vår prestation tenderar att vara ännu effektivare än skriftlig eller muntlig återkoppling, förmodligen eftersom vi kan se våra förbättringar över tiden," säger Nicole Gravina, PhD, biträdande professor vid Roosevelt University i Chicago.

Viktigast av allt, hitta något du gillar. Snart kan den fruktade knepig att motion blir något att se fram emot.