Evb

Vet dina katarakt behandlingsalternativ

Du kanske kan förlita sig på först på glasögon eller kontaktlinser för att rensa grumlig syn. Men när grå starr stör vardagen, är det dags att överväga kataraktpatienter alternativ.

Grå starr, som orsakar suddig syn, utvecklas långsamt - så du kanske inte behöver tänka bort först. Men när de påverkar din förmåga att utföra dagliga aktiviteter, kan katarakt behandling vara nödvändig. Det finns ett par olika behandlingsalternativ för att väga, inklusive kataraktkirurgi.

Cataract behandlingsalternativ

Medan förändra förskrivning av dina glasögon kan hjälpa dig att se bättre med grå starr, kommer din vision fortsätter successivt att förvärras, och ständigt ersätta linser kan bli kostsamt. Ett annat alternativ, kataraktkirurgi, är en säker procedur och kan resultera i bättre syn än du hade innan. Din optiker kommer att avgöra vilket alternativ som är bättre för dig, beroende på hur långt dina grå starr:


  • Förändring i objektivet recept. Din syn kan förbättras med ett nytt recept och linser som innehåller sorter släpper beläggningar och färgtoner. "Mycket tidigt i kataraktbildning får glasögon hjälpa," säger Anthony Zacchei, MD, av Kremer Eye Center i Philadelphia, Pa Du kan också hända att positionering lampor och läslampor annorlunda kan hjälpa dig att se klarare.
  • Kataraktkirurgi. Samråd med din optiker hjälper dig att avgöra när kataraktoperation är nödvändigt. "Förr i tiden brukade vi vänta på grå starr blir stenhårda eller" mogen "för att ta ut dem," säger Dr Zacchei. "Idag är det patientens beslut om när de vill se bättre."

Kirurgi för avlägsnande av gråstarr

Operationen för avlägsnande av gråstarr är en ganska enkel och säker procedur, säger Zacchei. "Starrkirurgi tar mig sex till åtta minuter. Det finns inga stygn, och risken för en allvarlig komplikation är sällsynt -. Ungefär 1 på 10.000 "

Under kataraktkirurgi är den grumlade linsen ersättas med en konstgjord lins implantat som utför liknande funktioner som ögats naturliga lins. Idag, flera olika typer av ersättning linser finns att återställa patientens tydlig vision och kan eliminera behovet av glasögon helt. Vissa typer kan korrigera närsynthet och översynthet, medan andra linser kan korrigera astigmatism. "Jag har patienter som är i deras sjuttiotalet och har bättre syn på avstånd, på nära håll, och vid datorn än någon som är 45 år gammal," säger Jay Schwartz, DO, av Schwartz Laser Eye Center i Scottsdale, Arizona "De 45-åriga behov läsglasögon, medan postcataract kirurgi patienten inte behöver glasögon som helst."

Medan kataraktkirurgi är vanligtvis täcks av försäkringar, bör patienterna vara medvetna om att premium konstgjorda linser som korrigerar närsynthet och översynthet eller astigmatism kanske inte fullt ut täckas. "Försäkringsbolagen ser inte de uppgraderade linser som en medicinsk nödvändighet", säger Zacchei. "Men den nya linsen teknik som korrigerar astigmatism eller nära och långt sikt är stora. Du har en mycket mindre beroende av glasögon med dem. "Kostnaden för patienten för dessa linser är oftast mellan 1120€ och 1650€ per öga, beroende på vilket objektiv väljs och där din ingreppet utförs.

Det vanligaste katarakt borttagning förfarande idag är phacoemulsification, där grumlade linsen är mjuk och bryts sönder med ultraljudsteknik. I vissa fall är en ovanligare metod, känd som intrakapsulära kirurgi, som krävs för att avlägsna grå starr. Under denna operation, är hela linsen, inklusive kapseln, bort. Detta förfarande har en högre risk för komplikationer och rekommenderas endast om det är absolut nödvändigt.

Om båda ögonen har grå starr som kräver behandling, säger Zacchei att, typiskt, är preferensen att utföra de operationer vid olika tidpunkter, vanligtvis omkring fyra till åtta veckor ifrån varandra.

I nästan samtliga fall är kataraktkirurgi utförs på ett polikliniskt med lokalbedövning. Patienter kan gå hem snart efter ingreppet och kommer att se bättre inom en kort tid. "De flesta av mina patienter ser ganska bra nästa dag," Dr Schwartz säger. "Inom en vecka, de flesta är nära 20/20."

Medan starkare glasögon recept kan förbättra din syn trots grå starr för viss tid, diskutera kirurgi alternativ med din läkare när du är klar.