Evb

Välja nappflaskor och nipplar

Flaskor

Liten, 4 fl oz (120 ml) flaskor är en bra storlek för nyfödda. När ditt barn börjar ta mer formel under en matning, kommer du förmodligen vill ha större 8 fl oz (240 ml) flaskor till hands.

Flaskor är gjorda av glas eller plast.

  • Glasflaskor kan rengöras genom att koka dem. Plast kan inte rengöras på detta sätt.
  • Wide-mouth flaskor är lättare att rengöra.
  • Vissa plastflaskor är gjorda för engångsprodukter i plast liners. Vissa människor tycker att dessa flaskor ren, enkel att använda och bekvämt.

Vissa människor är oroade bisfenol A (BPA), en kemikalie i vissa plast (polykarbonat) flaskor. En expertgrupp konstaterade att bisfenol A kan ha viss effekt på beteendet, hjärna, och prostatakörteln med ett växande foster (foster) eller unga barn. Om du är orolig för BPA, inte använda flaskor märkta med nummer 7 eller bokstäverna "PC" nära återvinna symbol. Du kan använda glas eller BPA-fria flaskor av plast istället. För mer information om BPA, se hemsidan www.hhs.gov / säkerhet / BPA.

Nipplar

Bröstvårtor har utformats för att efterlikna en mammas bröstvårta. Den mänskliga bröstvårtan är kort och flexibelt, vilket gör det lätt för ett barn att förstå och dia. Men vissa barn har svårt med vissa flaska bröstvårtor som är för korta.

Allmänna riktlinjer för att köpa flaska bröstvårtor:

  • Köp fler nipplar än flaskor. Med upprepad användning, bröstvårtor tenderar att spricka och läcka.
  • Välj nipplar som är tillverkade av silikon eller gummi. Silikon bröstvårtor kostar mer men är mer flexibel än gummi bröstvårtor. Silikon bröstvårtor inte skadas av värme när de är kokta.
  • Nippeln hålet bör låta vätskan rinna långsamt. För att testa bröstvårtan dropp, håll flaskan upp och ned utan att skaka den. Mjölk ska droppa ca 1 droppe en sekund.

Nipple former innefattar:

  • Standard bröstvårtor, som har en lång rundad spets och är lätt för barnet att använda.
  • Nubbin bröstvårtor, som har korta, utplattade ändar och används vanligen med flaskor som har disponibel plast liners. Den stumpen bröstvårtan är ibland svårare för barnet att förstå, speciellt om barnet är också ammas.
  • Ortodontisk-typ nipplar, som har en lång, oregelbunden form som är utformad för att efterlikna formen på moderns bröstvårta när den är i barnets mun. Bebisar behöver suga på den breda plana delen av denna nippel, inte den kortare dricks.
  • Tricut-typ bröstvårtor, som är längre än standard bröstvårtan och närmast imitera moderns bröstvårta. Deras ökad längd släpper mjölk längre bak i barnets mun, vilket gör det lättare för barnet att svälja.

Du kan behöva experimentera med några olika typer av bröstvårtor tills du hittar en som verkar mest naturligt för ditt barn.