Evb

Utkämpar ett krig mot rynkor

Det finns gott om anti-aging produkter där ute som lovar att zappa rynkor snabbt. Ta reda på vilka försökte-och-sant metoder som faktiskt fungerar.

Även om du känner dig ung, levande och full av energi på insidan, kan du fortfarande hitta att rynkor på din hud ta din ålder upp några hack. Människor som arbetar för att skydda sin hud hela livet kan bidra till att förebygga rynkor. Men även om de rynkor som redan har anlänt, kan massor av anti-aging behandlingar bidra till att minska tecken som förkunnar hur många födelsedagar du har firat.

Som huden åldras, ändras. Huden förlorar en del av dess fetthalt och verkar tunnare. Det blir också mindre elastisk och visar effekterna av gravitationskraften. Genetics, kommer också att delvis bestämma rynkor du får på ditt ansikte och kropp. Men, har du har viss kontroll - dessa levnadsvanor kan både leda till rynkor och göra befintliga rynkor mer framträdande:

 • Rökning
 • Solexponering
 • Sova på din sida eller mage

4 sätt att förebygga rynkor

Du kan undvika några av de faktorer som gör att rynkor förvärras genom att följa dessa råd:

 • Alltid skydda huden från solen. Det betyder att begränsa hur mycket tid du tillbringar i solen, slathering kroppen i solskyddsmedel varje gång du är ute, och bära långbyxor, långärmade skjortor och bredbrättad hattar för att hålla sol från huden och skyddar mot rynkor, åldersfläckar och hudcancer.
 • Rök inte. När det gäller rökning, är det bäst att aldrig börja. Men om du är en rökare, kommer sluta nu hjälpa till att hålla din hud ung och förebygga rynkor. Det är aldrig för sent att skörda frukterna av att sluta röka.
 • Håll dig borta från solariet. Använd inte solarium, period. Dessa strålar kan skada huden, vilket ger dig mer benägna att rynkor (och möjligen hudcancer samt).
 • Hålla huden hydrerad och återfuktad. Drick mycket vatten hela tiden. Gör det till en god vana när du är ung och fortsätter in i din senior år. Det är också viktigt att använda en daglig fuktighetskräm om huden är torr för att hålla den smidig och slät.

6 anti-aging behandlingar för att göra rynkor försvinner

När rynkor börjar dyka upp, kan du överväga att prova en anti-aging rynkor behandling, såsom en kemisk peeling eller Botox. Det finns olika alternativ, alla med för-och nackdelar. Beroende på svårighetsgraden av dina rynkor, kan du överväga:

 • Retin-a och alfa-hydroxy syra (AHA) produkter. Retin-A är ett receptbelagt-stärka vitamin A formel som minskar uppkomsten av linjer. AHA produkter fungerar som hud peeling och finns i over-the-counter formuleringar. Eftersom dessa produkter uppmuntrar cell omsättning, kan de irritera huden. Du måste också skydda nyligen behandlade huden från solen för att undvika brännskador.
 • Vitaminer. Vitamin A är den aktiva ingrediensen i receptet anti-aging behandling Retin-A, så om du vill välja en over-the-counter rutten, kan du prova skönhet-gångar märken av utvärtes vitamin A appliceras på huden, säger Sandra Marchese Johnson, MD, en hudläkare med Johnson Dermatology i Fort Smith, Ark Dr Johnson rekommenderar också att ta en daglig multi-vitamin för ett naturligt sätt att hålla sig frisk och hjälper till att hålla rynkorna borta.
 • Kemisk peeling eller microdermabrasion. Dessa förfaranden ta många lager av hud från ansiktet och effektivt bli av fina rynkor. Det finns en risk för infektion, och huden kan vara röd och öm omedelbart efter ingreppet. Läkning och återhämtning beror på djupet av förfarandet.
 • Botulinumtoxin (Botox) injektioner. Botox är en bakterie-baserad toxin injiceras i ansiktet för att bli av med rynkor genom att tillfälligt förlamat eller försvaga musklerna som orsakar rynkor och linjer rynka pannan. Nackdelen? Resultat från Botox varar bara tre till sex månader och måste upprepas.
 • Injicerbara fillers. Sådana ämnen, inklusive olika typer av kollagen, fett implantat, och andra typer av fyllmedel, används för att knubbig upp djupa rynkor och gallring läppar.
 • En ansiktslyftning eller plastikkirurgi. När slapp hud och veck är problemet, kan operation redrape huden för en spänd, ungdomligt utseende. Plastikkirurgi kommer med allmänna kirurgiska risker såsom reaktion på anestesi, längre återhämtningstid, och infektion.

Hur är de anti-aging produkter som lovar snabba resultat mot rynkor? De är egentligen bara hydrating huden, säger Johnson. Detta minimerar uppkomsten av rynkor. Du kan få samma effekt från återfuktar huden regelbundet och vistas hydrerad genom att dricka mycket vatten.

"Om du inte återfuktar huden inifrån med vatten och rätt näringsämnen samt från utsidan med liberala mjukgörare, kommer din hud att visas sälg och uttorkad," tillägger Johnson.

En sund livsstil kan bidra till att främja god senior hälsa totalt - och rynkor förebyggande är bara en annan fördel.