Evb

Undvika livmoderhalscancer vård utbrändhet

Det är alltför lätt att sätta dina behov på sparlåga när du tar hand om en nära anhörig med livmoderhalscancer. Läs om varför det inte är bra för dig eller patienten.

Du vill ge bästa cancervård för älskad med livmoderhalscancer. För att kunna ge henne den hjälp hon behöver, måste du ta tid för dig själv också. Omvårdnad är en enormt tillfredsställande men utmattande upplevelse, och du kanske inte ens inser vägtull det tar på dig. I själva verket, vårdgivare tenderar att vara så fokuserad på patientens behov som de försummar sig själva. Men genom att ta hand om din egen fysiska och emotionella hälsa när du ger livmoderhalscancer omsorg, kommer du att vara bättre rustade för att ta hand om din älskade.

Att ge livmoderhalscancer sjukvård: den vägtull på dig
Människor som ger livmoderhalscancer hand om sina nära och kära är ofta sätts under en stor mängd fysisk och emotionell stress. Kraven i samband med att tillhandahålla cancervård kan öka risken att få dina egna hälsoproblem, bland annat:

  • Ökad risk för sjukdom. Studier visar att vårdgivare har en högre risk att drabbas av en smittsam sjukdom som en förkylning eller influensa. Vårdpersonal är också mer benägna att ha hjärtproblem, diabetes, cancer och andra kroniska sjukdomar.
  • Större risk för depression. När det kommer till din emotionella hälsa, ger cancervården kan fördubbla risken för depression.

Att ge livmoderhalscancer omsorg: att ta hand om dig själv
Naturligtvis inte bara för att du tillhandahåller cancervården för älskad som har livmoderhalscancer inte att din hälsa har att lida. Det viktigaste du kan göra för att behålla din hälsa är att hålla ditt liv kör så normalt som möjligt.

"Först och främst, jag tycker det är viktigt att se till att fortsätta med din vanliga rutin det bästa du kan," säger Julie Walther Scheibel, UVM, en kurator baserat i St Louis, Mo "Håll en balans mellan kost, motion, ditt arbete, dina fritidsintressen - rutin du har varit i -. och försök att hävda att till viss del "

Här är andra steg vårdgivare kan följa för bättre hälsa:

  • Schemalägg besök rutinmässiga läkare. Visa upp för dina regelbundna hälsokontroller och filmvisningar hälsa.
  • Vaccinera dig. Be din läkare att ge dig alla rekommenderade vaccinationer, inklusive influensa, pneumokocker, och stelkramp.
  • Tala med din läkare. Kontrollera att din läkare vet att du är en vårdgivare.
  • Voice emotionella problem. Om du känner dig deprimerad eller orolig, tala med din läkare om det.
  • Ta tid för dig själv. Gör tid att göra saker du tycker om, som att läsa, prata med vänner, och motion.
  • Håll dig bra näring. Ät en hälsosam och balanserad kost, och äta regelbundna måltider.
  • Sök hjälp. Om du behöver hjälp med omvårdnad eller andra aspekter av ditt liv, fråga din familj och vänner.

Och precis som det är viktigt för kvinnor som har fått diagnosen livmoderhalscancer att hitta stöd, gå med i en stödgrupp kan vara en stor fördel för deras vårdgivare, alltför. "Jag rekommenderar någon form av en stödgrupp" för livmoderhalscancer vårdgivare, säger Walther Scheibel. "Det finns stödgrupper för vårdgivare där du kan sätta dig in i en öppen diskussion med människor som är i din samma position." För att hitta en stödgrupp för vårdgivare i ditt område, fråga patientens medicinska teamet eller kontakta ditt lokala sjukhus eller cancerbehandling center.

Med rätt stöd och ett öga mot att se till att du uppfyller dina egna behov, också, kommer du och din älskade med livmoderhalscancer både dra nytta av bättre vård.