Evb

Tips för att klippa tånaglarna

Klipp tånaglar rakt över, inte klippa dem för kort, och se till att ditt verktyg för val är en stor tånagel clipper.

Trimma dina tånaglar kan tyckas enkelt nog, men det är inte något som ska göras slarvigt. Medan de flesta människor inte behöver besöka en professionell att ta hand om sina tår - personer med diabetes är ett undantag - de måste vara säkra på att de är klippning sina naglar ordentligt för att minska risken för framtida fotproblem.

Du beror på dina fötter, så se till att du ger dem den omsorg de förtjänar.

Trimning tånaglar: Tekniken är viktig

Innan du bryter ut nagelsaxar, bör du förstå varför det är så viktigt att tånaglar skäras på rätt sätt. Den rätt teknik är nödvändigt "för att undvika en inåtväxta tånagel eller infektion," säger Alan K. Mauser, DPM, en fotvårdsspecialist i privat praktik i Louisville, Kentucky

Inåtväxande tånaglar, spikar som fastnat i huden istället för att växa normalt, är det främsta skälet till foten smärtar, och de kan leda till allvarliga infektioner.

"Vissa naglar bara naturligt växa i, och oavsett vad du konservativt gör, det kommer inte att lösa problemet," säger Dr Mauser. Istället, "det måste åtgärdas kirurgiskt."

Men om du lär dig att klippa dina tånaglar ordentligt i första hand, kanske du kan för att skydda dina fötter från inåtväxande tånaglar.

Trimning tånaglar: Grunderna

  • Skär rakt över: "Naglarna ska inte gräva ner på sidorna," råder Mauser. Guide Clippers rakt över nageln för varje tå och undvika att skära naglarna i en böjd form.
  • Använd lämpliga tånagel Clippers. Dessa större Clippers är avsedda för större naglar, och kommer att vara lättare att skära tånaglar med än fingerformade Clippers. Håll klippare och andra verktyg som du använder på tårna desinficeras (rengöra dem med tvättsprit före och efter användning av dem kommer att göra susen).
  • Lämna naglarna lite lång. Klipp inte naglarna för kort, eftersom det är en annan anledning inåtväxande tånaglar uppstår. Det kan även lämna din tånagel mottagliga för infektion - plus, det gör ont!
  • Klipp naglarna när de är torra, inte blöt. Våta naglar kan vara benägna att riva, böja, eller inte klippa smidigt eftersom de är mjukare när det är vått. Kapning torra naglar ger dig ett renare, jämnare snitt.
  • Gör några små skärsår. Försök inte att klippa varje tånagel i ett skott. Gör några små nedskärningar över nageln.
  • Försök arkivering. Om du föredrar att lämna dina tånaglar (eller bara för att jämna ut dem när du klippa dem), inte dra filen eller nagelfil och tillbaka. Rör försiktigt nagelfil i en riktning över toppen av din tånagel tills slät och lämplig längd.
  • Klipp inte nagelbanden. Om du vill tämja nagelbanden på tånaglarna, använd ett nagelband pinne (en orange pinne, som du kan köpa på en skönhet leverans butik, apotek, eller liknande butik) för att driva dem tillbaka. Skära dem kan orsaka blödning eller infektion, men driver dem ur vägen ger fötterna en snygg look utan onödiga skador.

Trimning tånaglar: En tidslinje

Allas naglar växer i olika hastigheter, så det finns ingen bestämd tidsram för hur ofta du ska trimma dina tånaglar. Bara hålla ett öga på hur länge dina naglar är och ge dem en trim innan de börjar gnugga mot dina skor och orsakar smärta.

Ren, väl omhändertagna, och prydligt klippta tånaglar menar bekväma, friska fötter. Dina fötter ta stryk under dagen, så håll tårna i toppform med ordentliga, regelbundna trim för att förebygga fotproblem.