Evb

Spottkörtel cancer forskningen leder till mer exakt behandling

Framsteg i spottkörteln cancerbehandling ta närmare syftar till cancerceller att begränsa biverkningar.

Spottkörtlarna gör saliv och sedan släppa den i munnen. Saliven fuktar munnen och halsen, hjälper smälta maten, och vaktar mun mot infektioner.

Det finns tre par stora spottkörtlar. De är belägna i framför öronen, under tungan, och under hakan. Det finns också hundratals små spottkörtlar i slemhinnorna som klär munnen och halsen. Även cancer kan uppstå på någon av spottkörtlarna, stora eller små, de är en sällsynt typ av oral, huvud, och halscancer, står för 6 procent av cancer som påverkar dessa delar av kroppen.

Spottkörtel cancer: unika riskfaktorer
Rökning och alkohol är inte viktiga orsaker till spottkörtlarna cancer, till skillnad från de flesta andra huvud-och halscancer. Men forskning har funnit att exponering för strålning mot huvudet och halsen ökar risken för att utveckla spottkörtel cancer.

"Liknar sköldkörtelcancer, vet vi att spottkörtlarna cancer är vanligare hos människor som exponerats för strålning behandlingar år sedan. Flesta människor i detta land med en historia av exponering följs, men vi får se patienter från andra länder, särskilt Ryssland, där det finns aktuella strålning, "head ap <risk. deras lägre till försiktighetsåtgärder ordentlig vidta om ämnen radioaktiva med arbete som människor och cancer, körtel saliv för följas noggrant vara exponeringsstrålning historiens Någon Chicago. i sjukhus Joseph St at Care Cancer Center specialisten cancer halsen MD, Petruzzelli, säger J. Guy>

Spottkörtel cancer: nya riktade behandlingar
Behandling av spottkörtlarna cancer beror på storleken av cancer och hur mycket den har spridit sig. Det beror också på om cancern är låggradig (långsamt växande) eller höggradig (snabbväxande). Generellt är operation det första valet av behandling om spottkörteln cancer är liten och låg kvalitet och har inte spridit sig. De flesta andra spottkörtel cancer behandlas med en kombination av kirurgi, strålning eller läkemedelsbehandling.

Ny teknologi för strålterapi har resulterat i förbättrad behandling av spottkörteln cancer. Intensitetsmodulerad strålterapi (IMRT) tillåter läkare att få mer strålning till tumören med mindre skador på omgivande vävnad. En annan ny teknik, kallad protonterapi, använder en annan typ av röntgen stråle och i framtiden kommer att kunna leverera ännu mer exakt strålbehandling.

"De flesta spottkörtel cancer redan svarar bra på strålbehandling, men den nya IMRT teknik och den kommande proton beam terapi bör ge ännu bättre resultat," säger Dr Petruzzelli.

Spottkörtel cancer: syftar narkotika på specifika celler
Den största nyheten i spottkörteln cancerbehandling kan komma från upptäckten av proteiner på ytan av många huvudet och hånglar cancerceller som måste aktiveras för cancerceller att växa. En av dessa receptorer är epidermala tillväxtfaktorreceptorn, eller EGFR. Forskare är att hitta fler receptorer på andra cancerceller. Tillsammans med EGFR, ett protein som kallas vascular endothelial growth factor (VEGF) har visat på några saliv celler körtel cancer. Drogen cetuximab (Erbitux) har nyligen godkänts för huvud-och halscancer, det blockerar aktiveringen av EGFR.

Fler framsteg är på horisonten, särskilt i läkemedelsbehandling. "Cetuximab är bara den första av många av dessa nya läkemedel När vi identifiera vilka av dessa receptorer -. EGFR, VEFG, eller andra - är närvarande i cancercellerna vi behandlar, kommer vi att kunna välja rätt läkemedel för att attackera den. Framtiden för spottkörteln och andra huvud-och halscancer är personlig terapi ", säger Petruzzelli.