Evb

Spara pengar på ADHD behandling

Behandla ADHD behöver inte lägga sordin på din ekonomi. Vissa positiva livsstilsförändringar och några tips budget kan hjälpa dig att sänka kostnaderna.

Innan du antar att klibba med din ADHD behandling måste allvarligt anstränga din månatliga budget, överväga detta: Det mesta av vad du kan göra för att hantera ADHD inte kostar ett öre. Och de saker som kostar pengar, t.ex. co-löner och mediciner ADHD, kan hanteras strategiskt.

Tänk på att du kommer att bli bättre på att skapa och genomföra en strategi om du håller din ADHD under kontroll.

Här är din låg budget plan för ADHD-behandling:

  • Få rätt diagnoser. Uppmärksamheten problem som de flesta människor tänker på som motiverar en ADHD diagnos kan faktiskt ha sina rötter i en annan stämning sjukdom eller hälsoproblem. Till exempel, "Personer med obstruktiv sömnapné visa upp med en hel del uppmärksamhet problem", säger neuropsykolog Carol C. Persad, PhD, en klinisk biträdande professor vid avdelningen för psykiatri vid University of Michigan i Ann Arbor. "Det är viktigt att ha en fullständig utvärdering." Att få en utvärdering göras kan vara en merkostnad på framsidan, men det kommer att spara pengar i det långa loppet om du får roten uppmärksamhetsproblem behandlas först.
  • Förstå din hälsa täckning. Du kan spara lite pengar, särskilt oavsiktliga kostnader, genom att noga följa de regler för din hälsa täckning program. Få remisser om de behövs och se till att din vårdgivare är i din plan nätverk. Du kan bli förvånad över vad du lär dig. Persad påpekar att i Michigan, där hon övar, är ADHD behandling nästan helt täcks av den medicinska sidan av sjukvården, inte den psykiska hälsan sidan.
  • Fråga om glidande skala avgifter. Prata med kliniker och vårdgivare i ditt område för att hitta de som kommer att arbeta med dig på en avbetalningsplan eller en glidande skala avgift schema, som tar ut avgifter baserade på din förmåga att betala.
  • Gå generisk. Flesta ADHD-droger finns som generika. Om du är osäker på om din läkare har ordinerat en generisk eller om du har det alternativet, prata med ditt apotek eller din klinik.
  • Kolla drog tillverkarens webbplatser. Läkemedelsföretag har ofta rabatt program för låginkomsthushåll. Gå online eller be din läkare att sätta dig i kontakt med representanter läkemedelsföretag i ditt område och sedan tala direkt till dem. Tänk på att, i syfte att ta ADHD mediciner, måste du schemalägga regelbundna mottagningsbesök. "De flesta ADHD medicin måste förnyas i person om de är Schema II droger, som stimulantia," säger psykologen Russ Barkley, PhD, professor i psykiatri och beteendevetenskap vid SUNY Upstate i Syracuse, NY och författare till omhändertagande av vuxna ADHD (Guilford Publications, 2010).
  • Gå med eller bilda en rådgivning grupp. Om individuell terapi är bortom din budget, överväga att hitta andra med vuxen ADHD för gruppterapi. "Grupper är billigare", säger Barkley.
  • Prova en självhjälpsbok. "Få några av de böcker om ADHD och relationer och om pengar, och plöja igenom dem för självhjälp förslag," råder Barkley.

Fortsätt läsa sidan 2 i den här artikeln.