Evb

Potträning pekare

Liksom de flesta bra saker, tar potträning tid. Nyckeln till framgång är att uppmärksamma ditt barns signaler om beredskap.

Ditt barn börjar använda pottan. Bilder av aldrig förändras eller betala för en annan blöja dans i huvudet. Men sedan finns det motgångar - de olyckor. Misströsta inte. Potträning kommer att hända, men bara på ditt barns takt.

När man ska börja potträna
Korrekt identifiera ditt barns beredskap för pottan (eller toaletten) utbildning är nyckeln till framgång. Det är bäst att inte stressa detta: Minst en studie visade att det finns lite nytta i att få allvarliga om potträning innan ditt barn är 27 månader, och att få en tidig start innebär inte ett tidigt slut.

"I allmänhet bör föräldrarna börja leta efter tecken på intresse runt i åldrarna 2 till 3," säger Rebecca Dingfelder, PhD, docent, Duke Barn och Familj Study Center, Duke University Medical Center i Durham, NC Dr Dingfelder och European Academy of Family Physicians (AAFP) säger att det är bäst att börja potträna när ditt barn:
  • Kan hålla torrt i flera timmar åt gången
  • Låter dig veta när de har kissat eller haft avföring
  • Har tarmrörelser på en mer regelbunden basis
  • Kommunicerar med dig att han skulle vilja använda pottan
  • Följer enkla instruktioner
  • Kan gå till pottan, sitta ner och få upp på sin egen
  • Har muskelkontroll krävs för att få till pottan i tid
  • Drar ner hans träningsbyxor på eget
Potträning 101
Den AAFP föreslår att få en potta stol för ditt barn så att han kan bli bekant med det innan han börjar potträning.

När du ser tecken på beredskap, rekommenderar Dingfelder "ha ett samtal med ditt barn om hur man ska arbeta tillsammans för att börja använda potta. Välj en specifik dag att börja, helst en dag då du kommer att ha hela dagen att spendera med barnet. "

Ta ditt barn till badrummet varje timme eller så, säger Dingfelder. "Om [han] kunde gå på toaletten, beröm [honom] med uttalanden som:" Det är bra. Du ska vara så stolt över dig själv. " Om [han inte] går, bara säga, "Det är okej, kommer vi bara försöka igen senare. Du gör ett underbart jobb att försöka. '"

Det kommer att finnas olyckor längs vägen, men "det är viktigt att föräldrarna inte använda skam eller ilska som svar på dessa olyckor, eftersom det sannolikt kommer att lägga ångest till potträning processen och öka den tid det tar att hjälpa barnet att bli fullt potta utbildade, "säger Dingfelder.

Potträning: den verkliga världen
Gainesville, Florida, bosatt Kristin Stevens, mamma till två, säger hennes metod är mer laid-back än många föräldrar. "Allt mitt första barns vänner pottränad innan han gjorde, och jag försökte uppmuntra honom genom att säga" så-och-så är använda pottan. " Det fungerade inte, så jag backade faktiskt off. " Men, efter att ha blivit gravid med sitt andra barn, ville Stevens att få sin potträning klar. Så när han var 3 1/2, började hon erbjuder honom "bajs presenterar" - billiga belöningar för att framgångsrikt använda toaletten. Detta tillvägagångssätt fungerade.

Stevens tog en annan väg med sitt andra barn. "Vi hade en potta i badrummet att hon var välkommen att använda. Hon visade även ett intresse på 1 1/2. Senare vi uppmuntrade henne att" gå och kissa. " Ibland kunde hon och ibland skulle hon inte ", minns Stevens. Över tiden, passerade hennes dotter potträning med glans. "Hon var klar med 2 1/2. Vi behövde verkligen att pressa henne."

Medan pojkar och flickor oftast visar beredskap skyltar vid liknande åldrar, flickor ofta kommer att slutföra potträningen tidigare än pojkar. Det är viktigt att komma ihåg är dock att varje barn är unikt. Potträning kan vara mer på barnets tidsplan än din, men ta tröst i att veta att det så småningom kommer att bemästras.