Evb

Leva med en tvångsmässig hoarder

Tvångsmässigt hamstring, vilket kan vara en form av ocd, kan påverka hela familjen. Men det är behandlingsbar med terapi och medicinering.

De säger en mans skräp är en annan mans skatt. Men vad händer när man måste leva med, ja, någon annans papperskorgen? Tvångsmässigt hamstring är lagring av objekt som är värdelös eller har ringa värde. Squirreling bort en överdriven mängd ägodelar kan ta över ett hem och orsaka lidande för andra familjemedlemmar som bor där.

För människor som tvångsmässigt hamstra, kan det alltför anknytning till sina ägodelar som hindrar dem från att kasta bort saker indikerar underliggande problem. Hoarders kan bifoga starka känslor för sina saker, även de utan värde.

"För en vuxen [HAMSTRARE] som kastar ut något - något värdelöst - alla de känslor som är förknippade med det kommer att vara borta när han kastar den ut," säger Charles Goodstein, MD, en klinisk professor i psykiatri vid New York University Medicinskt Center och ordförande i psykoanalytiska förbundet i New York. Som Dr Goodstein förklarar, hänger på vad andra människor anser papperskorgen är "inte bara en fråga om renlighet eller ordning, men en önskan att behålla förståndet."

Vad är hamstring?

Travar av tidningar tre meter höga, samlingar av receptbelagda piller flaskor numrering i hundratals, matsalar som inte längre kan användas för att underhålla eftersom de är fyllda med äggkartonger och tidningar - dessa är bara några exempel på överdriven hamstring beteenden. Leva med röran är svårt för nära och kära, som blir generade av eller arg på hoarder i hushållet.

"Gruvan var en typisk upplevelse. Jag visste att något var fel, men jag visste inte vad det var ", säger Elizabeth Nelson, den numera vuxna barn till en hoarder. "Jag tillbringade en hel del av mitt liv tänker att när jag väl kom ur den här röran, då mitt liv skulle vara meningsfullt, men det gjorde inte", säger hon.

Hur vet du om din älskade vem horder har tvångssyndrom (OCD), en typ av ångest, eller är bara ett pack råtta? Till viss del, skillnaden mellan ett pack råtta och en person med OCD beror på hur mycket grejer de har ackumulerat. Pack råttor, i allmänhet, har en användning i åtanke för de saker de sparar, men det är inte nödvändigtvis fallet med hamstrare. Plus, är en hoarder s patologisk anknytning till sina tillhörigheter så intensivt att det stör deras relationer.

"Det var inte bara om att vara en dålig hushållerska eller ha en massa saker. Vår familj hade aldrig de stunder när alla skulle ta sig samman och städa upp saker. Min mamma skulle bli upprörd eftersom vi var "messing upp saker" [som vi rensade], "säger Nelson. "Det tog en hel del tid innan jag insåg att det inte var mitt fel, och det var inte hennes fel heller."

Hur hjälpa HAMSTRARE och själv

Forskare från University of California, San Diego har funnit att tvångsmässigt hamstring kan svara på behandling med paroxetin (Seroxat), en selektiv serotoninåterupptagshämmare eller SSRI, används för behandling av depression. Att prata med en terapeut hjälper också hamstrare ändra sina beteenden.

Det bästa en vårdgivare kan göra är att inse att det finns större frågor som pågår som måste diagnostiseras och behandlas. Enligt Dr Goodstein, "Vårdgivaren, snarare än att eliminera vad som har hamstrade, måste erkänna att detta är en symptomatisk handling. Du stannar inte detta beteende genom att eliminera sin används vävnad samling - han blir arg och bedrövad, och bara börja samla mer ".

Tvångsmässigt hamstring är ett behandlingsbart tillstånd, men den tuffa delen kan få din älskade att erkänna att det finns ett problem och söka professionell hjälp. Om han vägrar att gå, kan du fortfarande dra genom att hitta stöd från andra människor i din situation.