Evb

Kosttillskott för artrit smärta

Alternativa artrit rättsmedel kan vara en del av en övergripande artrit behandling för att lindra ledvärk och inflammation.

Det är lätt att gå vilse i all information om hur du använder kosttillskott för artrit smärta. Är de lämpliga alternativa artrit rättsmedel, eller är de bäst används som tillägg till konventionella artrit mediciner? Vilka är mest effektiva? Är de värda pengarna? Artrit experter och evidensbaserad forskning kan sprida lite ljus över dessa vanliga frågor.

Artrit rättsmedel sätts på prov
Medan några av dessa tillskott har studerats i mycket stora prövningar, tyder den forskning som har gjorts möjliga fördelar. Här är några tillägg att tänka på för artrit smärta:

Glukosamin sulfat.

 • Fördelar: En mycket färsk rapport i den medicinska tidskriften europeiska Family Physician föreslog att glukosamin sulfat är en måttligt effektiv artros behandling. Glukosamin har studerats i större omfattning i hög kvalitet (randomiserade) kliniska prövningar än andra artrit kosttillskott. Sammantaget visar belägg för att glukosamin kan minska artros smärta och långsam progression av sjukdomen.
 • Nackdelar: Resultaten kan variera, beroende på vilken typ av glukosamin. Glukosamin sulfat, som är gjord av skaldjur skalen, kommer mest rekommenderas av europeiska författare husläkare.

Kondroitinsulfat.

 • Fördelar: Den glukosamin studien tittade man också på ett annat populärt komplement för artrit behandling, kondroitinsulfat, som ofta säljs i kombination med glukosamin. Forskarna drog slutsatsen att kondroitinsulfat bidrar till att minska artros smärta.
 • Nackdelar: Forskare hittade inte tillförlitliga bevis på att kombinationen av kondroitin plus glukosamin är mer effektivt än glukosamin ensam.

S-adenosylmetionin.

 • Fördelar: Ett annat tillägg, Same, eller S-adenosylmetionin, en konventionell artros behandling i Europa, har också varit föremål för flera studier. "Några av de försök på SAM har visat anti-inflammatoriska effekter," säger Adriane Fugh-Berman, MD, docent i fysiologi vid Georgetown University School of Medicine i Washington, DC, som är en del av deras kompletterande och alternativ medicin program fakultet. "Det har inte visat sig ha en enormt dramatisk effekt, men det finns studier som visar en ökad funktionsförmåga med användning av densamma."
 • Nackdelar: Det finns fallrapporter av SAM interagera med vissa antidepressiva medel och andra droger. Dessutom är SAMe en instabil förening, så vissa samma produkter kan innehålla lite eller inget av den aktiva substansen.

Andra tillskott under granskning.

 • Fördelar: Dr Fugh-Berman citerar också anmärkningsvärt underlagen ingefära extrakt, vanligen tas i tablettform, och krämer med capsaicin (komponenten i chilipeppar som ger dem deras värme) som artrit rättsmedel. "Chile peppar cream är användbart för smärta", säger hon.
 • Nackdelar: Precis som när du hanterar chilipeppar i ditt kök, du måste tvätta händerna noga efter användning och undvik att gnugga ögonen, eftersom det kan orsaka sveda och irritation.

Methylsulfonylmethane och Harpagophytum procumbens (djävulens klo) är andra kosttillskott som kan hjälpa till med artros smärta, men deras långsiktiga säkerheten har inte studerats.

Välja rätt artrit rättsmedel
Med så många alternativ och nya studier om dessa artrit rättsmedel, hur vet du vilka alternativa artrit behandlingar, särskilt kosttillskott, kommer att fungera för dig? Välja rätt "kosttillskott är en mycket individuell process," säger Patience Vit, MD, chief folkhälsan officer av Arthritis Foundation. Här är några generella regler av vägen när du tar kosttillskott som artrit behandling:

Förstå vad du lägger i din kropp. "Du vill inte göra något med din kost som tar bort viktiga näringsämnen från resten av kroppen," säger Dr White. Var noga med att kontrollera med din läkare innan du tar något tillskott för att se till att de är säkra för dig.

  • Se vad du får är ren. "Det är väldigt viktigt att titta närmare på hur kosttillskott tillverkas," säger White. "Fråga apotekspersonalen hur bra förberedelse är att du tar."
  • Var medveten om möjliga biverkningar. "Folk tror ofta att" naturlig "betyder att det inte finns någon risk för problem, men det är viktigt att undersöka bevisen bakom vad kosttillskott du tar," Vit varnar.
  • Var realistisk. Kosttillskott kanske inte tillräcklig för att hantera alla dina artrit smärta. Många patienter tycker att de fortfarande behöver ta konventionella over-the-counter eller receptbelagda artrit mediciner för att hantera sina symtom.

  Efter att vidta lämpliga säkerhetsåtgärder för dessa artrit rättsmedel, är den bästa strategin för att prova varje tillägg ett i taget. "Det rekommenderas inte att prova tillskott i kombination för att du vill kunna avgöra vad som fungerar för dig. Det är också ett slöseri med pengar, "säger Fugh-Berman. "Det bästa du kan göra är att prova en sak för ett par veckor och sedan en annan."

  Det råder ingen brist på potentiella over-the-counter artrit rättsmedel, men motstår att frestas av en ny "mirakelmedicin". Istället starta en egen utredning med lovande behandlingar alternativa artrit vars resultat dokumenteras i respekterade forskning.