Evb

Kompletterande och naturliga gikt rättsmedel

Äta syrliga körsbär är bara en naturlig gikt botemedel som du kan prova. Upptäck andra alternativa behandlingar som används för att behandla gikt.

Gikt, en smärtsam form av artrit som oftast påverkar fötter, anklar, knän eller armbågar, strejker omkring tre miljoner människor i Europa.

Sjukdomen är ett resultat av urinsyra ansamlas i kroppen efter sammanbrottet av ett ämne som kallas puriner. Puriner är en restprodukt, som kommer från gamla celler i kroppen, och finns också i vissa livsmedel. Detta urinsyra bygga upp orsakerna kristaller bildas. När dessa kristaller bosätta sig i lederna, orsakar de smärta och inflammation.

Vanligtvis kommer en läkare att förskriva läkemedel som icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) eller kortikosteroider. Men patienter som är känsliga för biverkningar av dessa läkemedel eller vars njurar inte fungerar bra - tros vara en av de främsta orsakerna till urinsyra byggs upp - kanske vill utforska alternativa gikt rättsmedel.

Gikt rättsmedel: körsbär

Antocyaniner, extrakt som finns i syrliga körsbär, har länge tänkt att ha anti-inflammatoriska egenskaper, men det var inte förrän 2004 som forskare vid Johns Hopkins genomförde för första gången någonsin djurstudier på antocyaniner och bekräftade att de utdrag minska inflammation så effektivt som standard -of-care läkemedel.

"Föreningarna i körsbär blockera omvandlingen av antioxidase, som är ansvarig för att bryta ner purin till urinsyra," förklarar Paul Kalnins, ND, biträdande professor vid National College of Natural Medicine i Portland, Ore "Så i huvudsak, minskar de mängden urinsyra som är producerade i kroppen. "

Kalnins säger att körsbär kan vara ett fördelaktigt gikt botemedel eftersom de tillhör rosen familjen av växter. "Medlemmar av denna familj är laddade med polythenals [antioxidanter] som kan skydda kärlväggarna skadas av höga urinsyra i människor med gikt," förklarar han.

Andra antocyanin-innehållande frukter som kan hjälpa lägre urinsyra nivåer och minskar inflammation hos personer med gikt inkluderar mörka bär, såsom blåbär och björnbär.

Gikt rättsmedel: örter

I kinesisk medicin, är gikt kategoriseras som en "fuktig värme villkoret" för vilka det finns ett klassiskt växtbaserade formel: Si Miao San. Denna åtgärd, som består av fyra olika örter, har studerats i Kina och visat sig vara fördelaktig jämfört med en placebo och vanliga mediciner gikt.

Andra användbara gikt rättsmedel innehålla örter för att stödja njurfunktionen, såsom björk, blad och enbär. En afrikansk ört kallas djävulens klor har tittat på för gikt och andra former av artrit på grund av dess anti-inflammatoriska egenskaper, men hittills har det funnits tillräckliga bevis som visar att det kan hjälpa.

Eftersom örter kan interagera med andra mediciner, är det bäst att kolla med din läkare innan du försöker några naturläkemedel gikt rättsmedel.

Gikt åtgärder: folsyra och eikosapenta syror

B-vitaminet folsyra är ett kosttillskott som vanligen ges tillsammans med vitamin B6 och B12. Forskarna tror att det kan ha potential som en gikt rättsmedel på grund av dess förmåga att minska homocystein. Homocystein är en aminosyra i blodet som har samband med hjärtsjukdom och kan även anslutas till urinsyranivåer.

"Vanligtvis, med höga nivåer av urinsyra, det är högt homocystein," säger Kalnins. "Folsyra kan bidra till att bryta ner dessa nivåer."

Eikosapentaensyra, allmänt känd som EPA, är en omega-3 fettsyra och huvudbeståndsdelen finns i fiskolja. Eikosapentaensyra är bäst förvärvas genom mat, men de flesta människor inte få nog av det från enbart diet, så många tar fiskolja kosttillskott. Dessa tillskott är ofta rekommenderas för en lång rad olika villkor, särskilt de som är inflammatoriska i naturen, bland annat gikt. (Även om fisken själv innehåller höga halter av puriner, oljorna i dessa tillägg inte gör.)

Gikt rättsmedel: kostförändringar

Ett annat naturläkemedel är helt enkelt ändra din kost. Gikt patienter bör överväga att ersätta andra livsmedel för dem som är höga i puriner, såsom kött, vissa typer av fisk och skaldjur, och hög-socker drycker, eftersom dessa kan förvärra gikt symptom, äter dem i stora mängder kan ge på en gikt attack. Alkohol och öl i synnerhet kan göra samma sak, så personer med gikt bör minska eller sluta dricka alkoholhaltiga drycker.