Evb

Kan ätstörningar förhindras?

Kanske inte - men du kan hjälpa genom att prata med dina barn om farorna av ätstörningar och har en sund kroppsuppfattning själv.

Som förälder vill du skydda dina barn och hålla dem säkra. Du insisterar de bära hjälm när cykling och lära dem att inte prata med främlingar. Men inte alla faror är så självklar och okomplicerad - överväga ätstörningar.

"Jag skulle inte säga att det är nödvändigtvis möjligt att förhindra ätstörningar, men det är säkert möjligt att minska sannolikheten att någon kommer att utveckla en", säger Stacey Rosenfeld, PhD, en klinisk psykolog i avdelningen av psykiatri vid Columbia Läkare Eastside och i privata praktik i New York. "I allmänhet tillåter friska känslomässiga uttryck och kommunikation i hemmet, inte märka inte livsmedel som bra eller dåliga, har en kropp-positiv attityd, och minska exponeringen för media som glorifierar tunnhet."

Det finns en mängd olika sätt föräldrar kan sätta detta råd till åtgärder för att hjälpa sina barn och tonåringar att undvika ätstörningar och har en positiv kroppsuppfattning.

Ätstörningar: främja utbildning och medvetenhet

Låt dina barn vet om ätstörningar och de fysiska och psykiska riskerna med dem, till exempel:

  • Faller under en viss vikt kan påverka flickors förmåga att få barn.
  • Använda laxermedel eller diuretika och delta i själv-kräkningar skadar mag-tarmkanalen och kan orsaka livshotande elektrolytobalans.
  • En ätstörning är en livshotande sjukdom, och människor, särskilt flickor, kan dö av det.

Din diskussion bör också innehålla en diskussion om fördomar och acceptans. Hjälp barnen lära sig att människor naturligt kommer i olika former och storlekar beroende på genetik. Hjälpa dem att acceptera sig själva som de är och inte döma andra människor genom sin vikt och utseende.

När man talar om mat, fokusera på hälsovinster snarare än kalorier, fett eller kolhydrater. Uppmuntra motion för en god hälsa och inte som ett sätt att gå ner i vikt.

Ätstörningar: disk mediebudskap

Titta på tv med dina barn och dissekera meddelandena i alla typer av media tillsammans. Visa barnen hur filmer, TV och tidningar likställa en tunn kropp med popularitet och makt och diskutera varför detta är fel.

När dina barn behöver prata, stoppa vad du gör. "Berätta för ditt barn ibland hjälper det att prata om att äta och hur vi ser på våra kroppar. Betona att du är tillgänglig för att prata som helst ", säger Rosenfeld.

Kommunicera på andra sätt genom att främja sin självkänsla. Vara en cheerleader för sina pedagogiska, idrottsliga och sociala aktiviteter. Uppmuntra pojkar och flickor lika och vara säker på att visa flickor de är lika viktiga och kapabla som pojkar.

Du kan också föregå med gott exempel:

  • Släng din skala
  • Acceptera dig själv och ditt eget utseende
  • Undvik inte bära badkläder eller andra kläder på grund av hur man ser

Ätstörningar: hantera problemet

Om ditt barn visar tecken på att det finns ett problem - hon är manisk om att räkna kalorier är att äta mat i hemlighet, följer en strikt diet, eller är kräkningar efter att ha ätit - du måste prata med henne.

Om du har tydliga bevis på att det finns ett problem, närma sig henne icke-fördömande, frågar om hon kämpar. Förutse försvarsreaktion och se till att stanna empatisk.

Om du ser tecken på att ditt barn har en ätstörning, kontakta en fackman. Även om ditt barn vägrar att gå till doktorn, bör du gå själv att lära sig så mycket du kan om sjukdomen, möjligheterna behandling, och hur man bäst kommunicerar med ditt barn.

Även ätstörningar är utan tvekan skrämmande, det finns många steg en förälder kan göra för att parera dem i första hand och bidra till att uppmuntra behandling och återvinning, om så behövs.