Evb

Laxermedel och urindrivande inte kost droger

Många människor med ätstörningar vända sig till laxermedel och diuretika. Missbrukar dessa droger kommer inte att göra dig gå ner i vikt, men det kan leda till farliga konsekvenser för hälsan.

Laxermedel kommer i många former - tabletter, pulver, sirap och drycker. Deras mål är att stimulera tarmarna. Diuretika, ofta piller, är tänkt att ta bort vatten från kroppen och har ordinerats för, bland andra problem, högt blodtryck.

"Mycket ofta, [dem] med ätstörningar vända sig till dessa hjälpmedel för viktminskning", säger Maria Rago, PhD, klinisk chef för ätstörningar programmet på Linden Oaks Hospital i Naperville, Illinois "De kommer att vända sig till dem av desperation eftersom de känner dig ledsen eller uppsvälld eller vill kompensera för vad de åt. "

När någon som är en binge eater, bulimi, eller anorektisk använder dessa förment bantning droger under en längre tid, eller tar mer än den rekommenderade dosen, anses det urindrivande övergrepp och kan vara farligt för deras hälsa, livshotande, säger Rago.

Laxermedel och urindrivande övergrepp: överanvändning kan bli beroendeframkallande

Sanningen är, laxermedel är inte en effektiv viktminskning verktyg, och effekterna av diuretika är endast tillfällig. Laxermedel stimulerar nervändarna i kolon (tjocktarmen), men när maten har flyttat från tunntarmen till tjocktarmen, har sina kalorier redan absorberats. "Diuretika tar bort vätska från kroppen, vilket orsakar uttorkning, och uttorkning gör att människor känner tunn," Rago säger. "Emellertid sker en rebound effekt. Efter en viss tid, sväller kroppen och behåller vatten för att kompensera för förlusten av fukt, och det gör en person känner sig fett. Det är därför diuretika är så beroendeframkallande. "

Dessutom, säger Rago, som med alla beroendeframkallande ämne, kan du utveckla en tolerans mot laxermedel och diuretika. "Du behöver mer och mer av droger för att få samma effekt," Rago förklarar. Även om inte beroendeframkallande på samma sätt som narkotika eller andra droger vanligen missbrukas, är någon som är bulimiker eller har annan ätstörning ganska sannolikt att bli psykologiskt beroende av laxermedel och diuretika för att känna sig smal. Människor som är hooked på laxermedel kan ta dem så många som 40 till 50 gånger om dagen, säger Rago.

Laxermedel och urindrivande övergrepp: hälsokonsekvenser

Missbrukar laxermedel och diuretika kan få allvarliga konsekvenser för hälsan:

  • När du spolar vätska och avföring från kroppen, kan du rubba balansen av elektrolyter och mineraler - natrium, kalium, magnesium och fosfor, till exempel - att era nerver och muskler, inklusive ditt hjärta, behöver för att fungera korrekt.
  • När du använder laxermedel mer och mer, kan din kolon blir sträckt eller "lat." Dessutom kan överanvändning av laxermedel orsaka infektioner, colon irritabile, och eventuellt leverskador. Slutligen, kan du öka din risk att utveckla tjocktarmscancer. "Det kan komma till den punkt där människor kommer att behöva operation för att reparera deras kolon," Rago säger. "Det är den förödande."
  • Den uttorkning som resulterar från laxermedel och diuretika kan orsaka skakningar, muskelsvaghet, dimsyn och svimning. Uttorkning skatter dina vitala organ och, i extrema fall, kan leda till döden.

Laxermedel och urindrivande övergrepp: stoppa missbruket cykeln

Om du är en binge eater, bulimi, eller har anorexi och missbrukar laxermedel och diuretika, kan du behöva professionell hjälp. Experter på ätstörningar behandling, inklusive psykiatriker och psykologer, kommer att arbeta med dig för att erövra din ätstörning. Det är också viktigt att söka stöd av familj och vänner.

Det enklaste sättet att bryta missbruket cykeln är inte att starta. "Det bästa råd jag kan ge en ung person, ska du inte ens ta dem - oavsett vad," Rago säger. "De flesta människor jag träffat som gör detta aldrig drömt vad som skulle hända. Den växer bara. Det snöbollar. "