Evb

Öka kroppsuppfattning och självkänsla

För vissa människor, är deras ideal kroppsvikt två siffror: en i huvudet och en som är medicinskt rekommenderas. Lär dig att öka kroppsuppfattning och självkänsla att erövra ätstörningar.

Om du träffade Sarah Maria för flera år sedan, när hon var i klorna på en ätstörning, skulle du tror aldrig hon skulle ha låg självkänsla eller dålig kroppsuppfattning.

Maria var i toppen av sin klass i high school och college och fick en magisterexamen från Columbia och en juristexamen från Stanford. Men oavsett hur framgångsrik hon var professionellt, drog hon sin självkänsla från numret på skalan. "Jag tänkte," Om jag är smal jag kommer att lyckas och jag ska bli omtyckt, "" Maria säger.


Medierna och ätstörningar


Vid ett tillfälle vägde hon mindre än 100 pounds, men hålla svälten var omöjligt och hon hade perioder av binging, följt av intensiv skuld och skam.

Nu när hon har återhämtat sig från sina ätstörningar och negativ kroppsuppfattning, arbetar hon som en kropp-image coach och talare, att hjälpa människor "upptäcka sin inneboende skönhet," Maria säger. Baserat i Carlsbad, Kalifornien, skrev hon också en bok om sina erfarenheter som heter Älska din kropp, Älska ditt liv.

Kroppsuppfattning och ätstörningar: rollen av självkänsla

"Låg självkänsla tros vara orsaken till vissa teorier om ätstörningar," säger Angela Celio Doyle, PhD, en klinisk förbunden i ätstörningar programmet vid University of Chicago.

En populär teori om ätstörningar är att om du har negativa känslor om en aspekt av ditt liv, till exempel skolan eller en relation, du känner dig som om du behöver kontrollera något annat: din vikt. "Ytterst planen slår bakut eftersom när de blir mer delaktiga i ätstörningar, hamnar de dra sig tillbaka från andra människor och isolera sig, vilket sänker deras självkänsla ytterligare," säger Celio Doyle.

Kroppsuppfattning och ätstörningar: icke-fredlig samexistens

På ett sätt är vårt samhälle nästan utformad för att nagga på självkänsla, ett vanligt problem bland flickor och unga kvinnor. "Vi föreviga tunna ideal, att vara smal är vacker och kommer att ge dig lycka," Celio Doyle säger. "Men vi lever också i ett samhälle av oövervakat mängder mat och konsumtion av livsmedel. Dessa saker kan inte samexistera fredligt. "

För Maria att återhämta sig, fick hon veta att det första steget var att förstå att känslor av låg självkänsla, kärlek och trygghet körde henne att kontrollera vad hon äter. "En ätstörning alltid får dig att tro att det är bara om mat," Maria säger. "Sinnet säger: 'Jag behöver bara vara smal" eller "jag behöver bara kontrollera vad jag äter och allt i mitt liv kommer att bli bra." "Erkänner de faktorer som föranlett de ätstörningar och arbetar på att läka dessa områden av ditt liv är ett viktigt första steg.

Kroppsuppfattning och ätstörningar: desarmera negativa tankar

Människor med låg självkänsla har en konstant störtflod av negativa tankar att bränsle deras ätstörningar. Celio Doyle och annan vårdpersonal har sina patienter göra en skiva av när de känner negativt om sin kropp och sedan uppmuntra dem att utmana dessa tankar.

Till exempel skulle en ung kvinna i college som mår dåligt på lördagar frågar sig vad som orsakar det. Är det för att hon tvättar jeansen varje lördag morgon och de känner ombonad efter att de kommit ur torktumlaren? Är det för att hon går ut med vänner på fredag ​​nätter och ständigt jämför sig med andra tjejer?

Maria bekämpar detta problem genom att vanemässigt skapar en turn-around uttalande till alla negativa tankar hon har, och hon är nu tränare andra kvinnor med ätstörningar att inta samma förhållningssätt. Varje gång du har tänkt, "jag måste vara smal för att vara attraktiv," motverka det med, "Jag är naturligt vacker oavsett min storlek," Maria säger.

Kroppsuppfattning och ätstörningar: slippa skalan

Om du hittar dig själv att dra sig ur andra människor och fokusera på att äta och vad du tycker är din idealvikt, söka andra områden där du kan bli framgångsrik och finna glädje, säger Celio Doyle. Det kan backpacking eller sjunga i din kyrkokören.

Att nå framgång i ett område i ditt liv annat än att kontrollera vikt och utveckla positiva relationer medan du gör det kommer att hjälpa till att bekämpa låg självkänsla.

Kroppsuppfattning och ätstörningar: tuning ut media

Lyssna till ständiga media meddelanden som du inte är vacker om du är smal kan vara en utmaning för personer med ätstörningar. Försök istället att ställa ut det budskapet genom att utsätta dig för mindre media, säger Celio Doyle.

Ännu bättre, vara en kritisk konsument av media. Du kan inte undvika alla ohälsosamma meddelanden, så försök att tänka på hur realistiskt det är att vara så tunn som en del av de bilder du ser i tidningar, på bio och TV. "När du ser en tidskrift som visar en otroligt tunn kvinna, tänka kritiskt om det," Celio Doyle säger. Fråga dig själv om fotot är retuscherat, eller om hon verkligen ser ut som det, hon representerar den genomsnittliga kvinnan?

För vissa kan bli involverad i stödgrupper för att utmana annonsörer som skapar orealistiska bilder av kvinnor att motivera dem att ha en hälsosam kost och livsstil, säger Celio Doyle.

Den kanske viktigaste råd är att ha tålamod och fortsätta arbeta mot läkning. Det tog år av stadigvarande positiv self-talk, meditation, och en-mot-en arbetar med tränare och rådgivare för Maria att ändra sin kroppsuppfattning. "Nu är det verkligen inte en kamp", säger hon.