Evb

Håravfall efter graviditet och förlossning

Det verkar som om graviditeten orsakar alla typer av symptom som du inte kan fly, och gallring hår är en annan att lägga till i listan. Håravfall efter graviditet och förlossning är vanligt hos många kvinnor som hormonnivåerna go wild.

Även om många människor tror att ingenting är vackrare än en mor-till-vara, kan graviditet lämna dig känslan ganska ointressant - du är lynnig, du är uppsvälld och svullen, och du ökar i vikt som galna. Efter förlossningen, det tar tid (och ofta mycket hårt arbete) för kroppen att komma tillbaka till sin normala form. Och det finns en sak som kan uppstå - håravfall efter graviditet.


7 saker att undvika om du har håravfall


Hormoner och förlossning

Ni vet redan att vara gravid gör dina hormonnivåer går lite galen - det är därför tv-reklam kan få dig att gråta (även de som inte är tråkigt) och nästan alla runt omkring dig får en på nerverna. Men dessa förändringar i dina hormonnivåer också störa hårets naturliga växande och vila balans så att fler hårstrån i vilofasen och färre växer. Ökade nivåer av hormoner hålla det hår på plats - åtminstone tillfälligt ger dig en vacker, tjockt hår under graviditeten.

Men cirka tre månader efter att leverera ditt barn, när du äntligen få kläm på att vara en ny mamma, fånga upp på en lite sömn, och känner och ser ut som dig själv, kanske du märker håravfall. Håravfall efter graviditet uppstår eftersom när du levererar ditt barn, dina hormonnivåer minskar till sina normala, nivån före graviditeten. Alla dessa vilande hårstrån falla ut, vilket resulterar i håravfall medan du väntar på cykeln för att återuppta och nya hårstrån att börja växa.

Hur länge kommer håravfall efter graviditet sist?

Oroa dig inte - även om du inte kan bli av med dessa hudbristningar, kommer graviditet inte brukar lämna dig med kala fläckar eller gallring hår för livet. Håravfall efter

graviditet är oftast tillfälliga och inte kräver behandling håravfall, du bara måste vänta på dina hormonnivåer att komma tillbaka till det normala. Du kan förvänta dig att ha din vanliga, friskt hår inom sex månader till ett år efter att leverera ditt barn.

Skydda ditt hår efter graviditeten

Tyvärr, det finns inte mycket som du kan göra för att kontrollera dina hormonnivåer under och efter graviditeten för att stoppa håravfall. Men det finns andra bidragande faktorer som kan orsaka håravfall efter graviditet (eller när som helst) som du kan göra något åt.

Även om du inte kan stoppa håravfall, ta hand om ditt hår under och efter graviditeten med dessa tips:

Ta dina prenatal vitaminer. Näringsbrist (inte fick alla de vitaminer din kropp behöver) kan ta en vägtull på ditt hår, vilket leder till gallring hår eller kala fläckar. Också se till att äta en hälsosam och balanserad kost, med mycket frukt och grönsaker, för att få alla de näringsämnen du och barnet behöver.

Behandla håret försiktigt för att stoppa håravfall. Rough hantering eller överdriven styling, färgning, permanenter, och andra kemiska behandlingar utöver den dagliga missbruk av hårtorkar och curling eller uträtning strykjärn kan orsaka brott och håravfall.

Håll håret återfuktas. Graviditet kan ändra strukturen på håret, så skydda dig från torrt, sprött hår som är benägna att gå sönder med mindre frekvent schamponering och föning och genom att använda ett bra balsam.


Vad du kan förvänta dig när du är gravid


Om ditt håravfall stör dig, be din läkare om håravfall behandling alternativ - bara kom ihåg att tiden kommer att ta hand om ditt håravfall efter graviditet. Prata med din frisör om ett nytt snitt, stil, eller färg som kan ge en illusion av fylligare, tjockare hår. Moderskapet är en tid av många förändringar och många nyheter, men vara beredd på de eventuella ändringar i din man och göra ditt bästa för att hålla din "göra friska och fullt.