Evb

Hantering Parkinsons sjukdom på jobbet

Vistas på din medicinering regim och att få regelbunden motion kan hjälpa till att hålla dig arbeta trots din Parkinsons sjukdom. Men den dagen kan komma när du behöver gå i pension från arbetskraften - så var beredd.

En viktig behandling mål för någon med Parkinsons sjukdom är att upprätthålla ett så normalt liv som möjligt, inklusive på jobbet. Genom användning av läkemedel och sjukgymnastik, kan många människor med Parkinsons sjukdom hantera sina symtom effektivt och fortsätta att fungera på jobbet i år - och i vissa fall till och med årtionden.

Vistas i arbetet med Parkinsons sjukdom

Varje arbetsgrupp person som får en diagnos av Parkinsons sjukdom har att besluta vad man ska berätta sin chef och när. Du bör överväga det här beslutet noga, baserat på din personliga kunskap om företaget du arbetar för och din relation med din handledare.

Om du tror att du kommer att få stöd som gör att du kan stanna kvar på jobbet, skulle det vara i ditt bästa intresse att dela din diagnos tidigt. Annars kanske du vill hålla det för dig själv tills symtom på Parkinsons sjukdom börjar störa din förmåga att få jobbet gjort.

Hålla din symtom på Parkinsons sjukdom under kontroll kan hjälpa dig att stanna på jobbet så länge som möjligt. Förutom att ta dina mediciner konsekvent, överväga att arbeta med en arbetsterapeut för att hjälpa dig att upprätthålla funktionen på jobbet.

Arbetsterapeuter kan stärka dina kunskaper på arbetsplatsen genom att:

  • Visar dig alternativa sätt att fullgöra erforderliga uppgifter
  • Presentera dig till lämpliga verktyg som kan bidra till att göra ditt jobb mer hanterbar

Parkinsons sjukdom: kvalificera för funktionshinder

Som din Parkinsons sjukdom fortskrider, kan du så småningom nå den punkt där du har rätt till skydd enligt européerna with Disabilities Act (ADA). ADA påstår att arbetsgivare med minst 15 anställda rimligen måste rymma personer med funktionshinder - vilket innebär en fysisk eller psykisk begränsning som väsentligt stör dagliga aktiviteter.

När din Parkinsons sjukdom börjar störa din förmåga att utföra uppgifter på jobbet, är det nödvändigt att informera din arbetsgivare om diagnosen. Din arbetsgivare kan hjälpa till att hålla dig på jobbet genom att:

  • Förutsatt att du med speciell utrustning
  • Vilket gör att du ytterligare raster
  • Förändra din arbetsmiljö
  • Justera ditt schema vid behov

Parkinsons sjukdom: sluta ditt jobb

Du är den enda som vet när det är dags för dig att lämna jobbet på grund av din Parkinsons sjukdom. Detta beslut bör bero på svårighetsgraden av dina symtom, och också på vilken typ av jobb du utför. En kontorist, till exempel, kan finna det lättare att stanna kvar på jobbet än en målare eller lastbilschaufför som kräver fysisk styrka och finmotorik för att slutföra sitt arbete.

När du bestämmer dig för att lämna arbetet, kontakta en advokat för att granska dina juridiska rättigheter och att få information om att ansöka om funktionshinder.

Parkinsons sjukdom gynnar program

Det finns ett antal förmånsbestämda program tillgängliga för personer med funktionshinder, och du bör överväga att ansöka om dem. Dessa inkluderar:

  • Social Security Disability Insurance
  • Medicare och Medicaid
  • Supplemental Security Income
  • State Health Insurance Rådgivning och stödprogram

För mer information om övergången från ditt jobb och ansöka om en eller flera av dessa preograms, gå till Michael J. Fox Foundation för Parkinsons forskning.

Förberedelser för dagen när du slutar arbeta kan vara känslomässigt dränerande. Trots detta, om och när den dagen kommer, kommer du vara glad att du tog dig tid att planera framåt.