Evb

Hantera ett ångestsyndrom i arbetet

Läs om olika sätt att hantera din ångest på arbetsplatsen, och vet dina rättigheter om ångest håller dig från att utföra ditt bästa.

Att handskas med en ångestoordning kan påverka alla områden i ditt liv, inklusive ditt jobb. Om din ångest är allvarlig, kan det komma i vägen för ditt avancemang på jobbet, hålla dig från att få erbjudanden och erkännande som du förtjänar. Så det är viktigt att lära sig att hantera dina symtom.

Arbetsplats ångest: det är en gemensam sak

Arbetet i sig är ofta stressande. Även utan ett ångestsyndrom, kan det vara ganska vanligt att bli nervös om att leda ett möte eller göra en presentation på jobbet. "Många människor har prestationsångest," konstaterar Sally R. Connolly, LCSW, en terapeut på Par Clinic of Louisville i Kentucky. "Ångest inför presentationer är normalt. Troligen cirka 80 procent av människor har det." Det gör många människor obehagligt att vara i centrum för uppmärksamheten på jobbet, och att ökat tryck kan göra en underliggande ångest ännu värre, att hålla dig från att uppnå vad du behöver göra.

Arbetsplats ångest: vad du kan göra

Om du inte har ett ångestsyndrom, behöver du inte att undvika högprofilerade möjligheter i arbetet på grund av dina symtom. Lyckligtvis kan du lära dig att hantera ångest, även på arbetsplatsen.

Att kompensera den ångest som följer med att tala på möten eller stora sammankomster, rekommenderar Connolly människor använder tekniker "som repeterar, öva högt, visualisera ger presentationen och se människor där -. Gå igenom hela scenariot i huvudet"

Dessutom kan personer med ångest lära sig att lugna sig själva med hjälp av meditation, djupandning, och progressiv muskelavslappning inför en stor presentation, möte eller annat ångestframkallande situation råder Connolly.

Strategier för att minska stress och ångest i arbetet är:

 • Fokusera på det positiva och dina mål för framtiden i stället för tidigare besvikelser eller pinsamma situationer.
 • Gör tid för nöje och avkoppling utanför arbetet.
 • Få regelbunden motion och äta en hälsosam kost.
 • Undvik koffein före och under arbetet.
 • Stämmer inte att göra något som du känner att du inte kan hantera.
 • Lär dig att identifiera och kontrollera dina ångestsymtom.
 • Prova meditation och progressiv muskelavslappning.
 • Läs en självhjälpsbok om att hantera ångest på jobbet.
 • Tänk kognitiv beteendeterapi och exponering terapi, som kan hjälpa dig att hantera specifika situationer som orsakar ångest.

Arbetsplats ångest: vet dina rättigheter

Om din fobi håller dig från att utföra arbetsuppgifter som krävs av dig på jobbet, har du rättigheter. En fobi är en funktionsnedsättning, och européerna with Disabilities Act, som antogs år 1990, säger att en arbetsgivare inte kan diskriminera en anställd på grund av ett funktionshinder. Personer med funktionshinder också får "rimliga anpassningsåtgärder" på jobbet, vilket innebär att du har rätt till:

 • Gott om tid och resurser för att bemästra nya arbetsuppgifter
 • Job coaching, om nödvändigt
 • En rimlig mängd sekretess för din arbetsplats

Som ordspråket säger, övning ger färdighet - Ju mer du tränar hantera din ångest på arbetsplatsen, desto lättare blir det. Om du inte vill att ångest att komma i vägen för ditt jobb, vet att du kan ta kontroll över situationen. Söka hjälp och stöd du behöver för att göra dina karriärmål en verklighet.