Evb

Hålla hypertyreoida komplikationer i schack

Om den lämnas obehandlad kan hypertyreos orsaka allvarliga komplikationer, inklusive livshotande hjärtproblem. Men med rätt behandling, behöver du inte oroa dig för komplikationer.

Hypertyreos, eller en överaktiv sköldkörtel, är ett tillstånd som oftast ger märkbara symptom, inklusive ångest, ökad hjärtfrekvens, viktminskning, värmekänsla och svettig, och svullnad i hals och svalg. Dessa är inte symptom för att ignorera eller krita upp till spänningen - de måste behandlas och övervakas. Utan rätt behandling kan hypertyreos leda till farliga komplikationer.

Vilka är de komplikationer av hypertyreos?
Den ökad metabolism som resulterar från obehandlat hypertyreos kan leda till många komplikationer, inklusive:

 • Hjärta problem som förmaksflimmer (oregelbundna hjärtslag), hjärtsvikt, och snabbare hjärtfrekvens
 • Osteoporos och benskörhet
 • Thyroid storm, ett potentiellt livshotande episod av svår hypertyreos
 • Röd, svullen hud, särskilt på ben och fötter
 • Vision eller okulär problem, inklusive dubbelseende och blindhet i sällsynta fall.

Behandla hypertyreos
Om du har fått diagnosen hypertyreos, kanske du undrar vad som kan göras för att förhindra dessa komplikationer uppstår.

Mario Skugor, MD, en endokrinolog med Cleveland Clinic, säger söker behandling för din hypertyreos är den bästa och viktigaste sättet att förebygga komplikationer. När du har börjat få adekvat behandling, tillägger han, din risk för att utveckla dessa komplikationer går tillbaka till en normal nivå - vad din risk skulle vara utan hypertyreos.

Hyperthyroidism kan behandlas med tyreoideakirurgi, radioaktivt jod terapi, och droger Antityreoida.

Förhindra hypertyreos komplikationer
Även det bästa sättet att förhindra hypertyreos komplikationer är att behandla sjukdomen och normalisera sköldkörtelhormonnivåerna, ibland kan ta tid. Det kan finnas en fördröjning innan tyreoideakirurgi eller radioaktiva behandlingar jod kan utföras för att minska sköldkörtelhormonnivåerna. Eller, kan det ta en stund för Antityreoida läkemedel, såsom propylthiouracil eller Tapazole (metimazol) för att effektivt reglera hormonnivåer i kroppen. Här är några tips för att få befrielse från symptomen vid hypertyreoidism i tiden:

Visuella problem. Skugor säger okulära problem kan uppstå när hypertyreos påverkar musklerna runt ögonen. Ögonen kan bukta ut, så mycket så att ögonlocken inte längre kunna stänga när du sover, orsakar torrhet och irritation. Att hålla ögonen bekväma och förebygga problem som skador på hornhinnan (det yttre lagret av ögat), se till att:

 • Applicera fuktgivande ögondroppar efter behov.
 • Använd en skyddande salva öga smörjmedel på natten.
 • Använd solglasögon när de vistas utomhus.
 • Vila ögonen då och då genom att täcka dem med en kall, fuktig trasa.
 • Prop upp huvudet när du sover för att minska svullnad.

Hudförändringar. Den tjocka, röd hud som är karakteristisk för giftstruma inte nödvändigtvis kan förhindras på något annat sätt än att få hypertyreos under kontroll, men gnugga hydrokortison kräm på området kan erbjuda lugnande lättnad.

Gemensam och benhälsa. Osteoporos, ett ben gallring sjukdom, är en risk om sköldkörtelhormon nivåer förbli hög, eftersom detta hindrar kroppen från att kunna korrekt absorbera och använda kalcium i skelettet. För att förhindra benskörhet av benskörhet, nötkött upp på ben-stärkande vitaminer och mineraler. Skugor rekommenderar:

 • Att få massor av vitamin D - ta ett tillskott av ca 2000 IE (internationella enheter) varje dag. Du kan också få D-vitamin genom att äta mejeriprodukter och få daglig exponering för solljus (ca 15 minuter).
 • Med ett tillägg av kalcium 1.400 milligram per dag. Kalcium kan också hittas genom olika livsmedel, såsom mejeriprodukter.
 • Med bisfosfonat medicin för att hjälpa förlust reparera ben, om din läkare rekommenderar det. Bisfosfonater bör tas tillsammans med benuppbyggande vitaminer.

Skugor säger även för människor som tar bisfosfonater, är vitamin D och kalcium tillskott viktigt att vända förlust av benmassa, och det mest effektiva sättet att vända dessa processer är att behandla hypertyreos själv. Om hypertyreos lämnas obehandlad under en längre tid, kan benskörhet uppstå - men det också kan behandlas med mediciner.

Hjärta bekymmer. Förmaksflimmer eller andra onormala snabba hjärtrytm kan bäst förebyggas hos personer med hypertyreos genom att få sköldkörteln villkoret under kontroll omedelbart. I väntan på behandlingar för att få sköldkörtelhormonnivåerna ner, kommer läkare ordinera ofta en betablockerare för att förebygga eller hantera förmaksflimmer, yrsel och hjärtklappning. Betablockerare ändrar inte sköldkörtelhormonnivåerna, men de bidrar till att blockera dess negativa effekter på hjärtat.

Komma hypertyreos under kontroll
Hypertyreos är sällan ett allvarligt tillstånd - tills den lämnas obehandlad och komplikationer utvecklas. Så snart symptom på hypertyreos visas, är det bäst att se en läkare och påbörja behandling så snart som möjligt. Och för att undvika komplikationer från att in, vidta åtgärder för att skydda dina ögon, hud, hjärta och ben för att hålla framtida hälsoproblem i schack.