Evb

Granska behandlingar

En mängd olika faktorer kan påverka ditt hjärta alternativ vårdinrättningar.

Oro över den överdrivna antalet invasiva kardiologiska procedurer som utförs i Europa är en fråga som så småningom kommer i större granskning. Detta återspeglas i flera medicinska tidskriftsartiklar och brev till tidskriften och tidningsredaktörer. I mars 2004, sprang New York Times en förstasidesnyhet berättelse med rubriken "Nya Heart Studier ifrågasätta värdet av Opening artärer." Denna artikel gjorde samma punkt som vi diskuterar här, att "En ny och framväxande förståelse för hur hjärtinfarkter inträffar visar att allt populärare aggressiva behandlingar kan göra lite eller ingenting för att hindra dem. " Flera välrenommerade kardiologer som citeras i artikeln instämde.
Orolig för din hjärthälsa? Hitta en hjärtspecialist i ditt område.

För att göra saken värre, verkar det som om sådana viktiga medicinska beslut inte alltid är baserade på patientens behov. Studier visar att antalet invasiva procedurer i en viss locale kan bestämmas mer med antalet kirurger i området än genom graden av sjukdom av befolkningen.

Det är ingen överraskning att sjukhusen känner samma ekonomiska kritan som läkare på grund av tillväxten av kostnadskontroll och förordningar. Eftersom invasiva hjärtingrepp är ofta de mest lönsamma för sjukhuset, det finns ett tydligt incitament att maximera dem. Detta är lika sant för kämpande icke-vinstdrivande sjukhus som det är för sjukhus som ägs av vinstdrivande företag.

Och det finns ytterligare en komplicerande problem för både läkare och sjukhus som vill träna förebyggande. Det är att försäkringsbolagen i allmänhet bara är intresserad av kostnadsbesparande strategier som kommer att minska sjukhus och läkarbesök under loppet av de närmaste åren eller så. Även om du skulle tänka långsiktigt förebyggande hälsovård i slutändan skulle spara försäkringsbolag pengar, de är inte intresserade. Varför inte? Eftersom människor tenderar att byta försäkringsskydd ungefär var 2 år på grund av en förändring av jobb eller livssituation eller av någon annan anledning, och en försäkringsgivare inte vill betala för långsiktiga förebyggande strategier när det inte kommer särskilt dra nytta av dem.

En färsk studie utförd av Commonwealth Fund, en privat US stiftelse som studerar hälso-och sjukvård frågor, jämfört sjukvårdssystemen i sex länder - Europa, Australien, Kanada, Tyskland, Nya Zeeland och Storbritannien. Trots att Europa tillbringade nästan dubbelt så mycket per person på sjukvård, som de övriga länderna i studien, vi klarar inte bättre och i själva verket gjorde en mycket värre i vissa områden. I synnerhet var Europa svagt i en kategori forskarna kallas "patient-centrering," där patienterna ombads att betygsätta kvaliteten på deras läkare vård inom fyra områden: kommunikation, valfrihet och kontinuitet, patientens engagemang och lyhördhet för patientens önskemål. Med andra ord, européer känner missnöjd med sina relationer med sina läkare.

Tyvärr går det att bli värre innan det blir bättre. Eftersom det inte finns något ekonomiskt incitament att träna förebyggande, är medicinska skolor vänder ut långt mer interventionistiska läkare än förebyggande-orienterade sådana. Enligt European Medical Association, är unga läkarstuderande styrning klar för specialiteter inom internmedicin och allmänmedicin till förmån för mer lukrativa specialiteter. I själva verket är AMA förutspår en stor brist på allmän invärtesmedicinare år 2020, men jag tror att det kommer att hända mycket tidigare.

Detta är en enorm förlust för den genomsnittliga patienten. Det innebär att husläkare, den läkare som följer dig genom åren, ger dig din årliga fysiska, och vet du bäst kommer att gå vägen för hembesök. Hälso-och sjukvård kommer att levereras i en hastig, opersonligt sätt. Och eftersom ingen kommer att ta tid att öva förebyggande, kommer det att finnas mer invasiva procedurer. Och kostnaderna kommer att fortsätta att öka eftersom fördelarna faller.