Evb

Gör det mesta av din svampinfektion behandling

Du vill bli av med din vaginal svampinfektion, inte ge den nytt liv. Så det innebär att ta steg för att vara säker på att din svampinfektion behandling fungerar korrekt.

Jäst infektioner är lätt behandlas, vanligtvis med over-the-counter läkemedel. Vissa behandlingar fungerar även på bara en till tre dagar. Men det finns åtgärder du bör vidta för att se svampinfektion behandlingar är så effektiva som möjligt.

Vaginal jäst infektioner: hur länge ska du behandlas?

Jäst infektion behandlingar allt från en till sju dagar, beroende på vilken metod som används. När du väl kommer igång, det är viktigt att fullfölja hela kuren, även om symtomen försvinner. Om du använder krämer för att lindra klåda och obehag, se till att ta del av hur ofta de kan användas och hur länge.

Vaginal jäst infektioner: ska du hoppa sex under behandlingen?

En av de vanligaste frågorna experter får om jäst infektioner är om det är okej att ha sex när du använder behandlingar svampinfektion. Enligt Rosanna Gray-Swain, MD, en styrelse-certifierad gynekolog i St Louis, Mo, "Jäst infektioner kan orsaka obehag för kvinnan under samlag, men att de inte utgör en stor fara."

Dock kan vissa svampinfektion behandlingar påverkas av samlag.

"Om en kvinna använder en kräm för att behandla en infektion, är det bäst att skjuta samlag tills behandlingen är klar," säger Dr Gray-Swain. "Sex kan väsentligen pressa medicinen ut ur slidan. Vissa vaginala krämer kan också vara irriterande för en mans penis. "

Även om det är osannolikt att svampinfektion skulle sprida sig, kommer upp till 15 procent av män som har samlag med en kvinna som har en vaginal svampinfektion utvecklar ett kliande utslag på penis, särskilt om de inte är omskurna.

Frågan om lesbisk sex är mindre tydlig eftersom det inte har studerats. Vissa läkare tror att en svampinfektion kan föras vidare till en kvinnlig partner.

Har jäst förändring infektionsbehandling under menstruationen?

Om du behandlar en svampinfektion medan du har mens, kan du behöva ompröva vilka svampinfektion behandling som ska användas.

Om du har haft denna typ av vaginal infektion innan, kanske du har använt krämer eller stolpiller, men de kan inte vara effektiv under din tid, särskilt om du har en tung flöde. I detta fall föreslår Gray-Swain tala med din läkare om behandling med en receptbelagd oral medicinering istället.

Tamponger också bör undvikas om du har en svampinfektion. "Pads är att föredra framför tamponger när du behandlas för en svampinfektion," säger Gray-Swain. När du väljer en dyna dock vara säker på att inte plocka en doftande produkt. Doftande bindor och dofter kan vara orsaken till jäst infektioner.

Du kanske frestas att prova tamponger som är behandlade med ett pH-balanserat glidmedel som lovar att ta med din vaginala pH i balans igen. Spara dina pengar - en ny studie drar slutsatsen att de inte fungerar.

Andra faktorer som avgör jäst framgång infektionsbehandling

Andra medicinska problem kan påverka hur ofta du få jäst infektioner och hur väl svampinfektion behandling fungerar för dig, och kan leda din läkare att föreslå en individualiserad behandling som bäst passar dina behov. Till exempel kvinnor med diabetes tenderar att ha en högre incidens av jäst infektioner eftersom diabetes orsakar mer socker att cirkulera i blodet, och jäst livnär sig på socker.

Kvinnor som använder p-piller eller tar ett antibiotikum för ett annat tillstånd bör också tala om för sin läkare om att de tar dessa mediciner och fråga om de behöver mer anpassade behandlingar svampinfektion.

Den goda nyheten är att jäst infektioner är i allmänhet ofarliga och det finns få aktiviteter som måste undvikas eller begränsas om de inte gör dig obekväm.